Alba Iulia – primul oras eco din Romania?

Am ajuns aici de 2 zile si am probleme in a-mi gasi tigarile. Repet, sa nu v-aud: fumez, ergo imi trebe tigari. De fapt, nu am probleme in a gasit tigarile pe care le fumez, am probleme in a gasi orice fel de tigari. De fapt, orice fel de magazin in care se comercializeaza. Imi zice Hoinaru ca eu am problema oraselor mari si ca tre sa ma obisnuiesc ca intr-un oras mic am toate sansele sa nu gasesc un magazin deschis sambata.

De dimineata am purces la cautari. In jurul hotelului, ca doar ma indreptam spre conferinta de presa a festivalului, adica pe o strada paralela. Am gasit 3 magazine. Toate inchise sambata si duminica. Am intrebat la cafenea daca au tigari. Nu, nu aveau, la fel ca la orice bar-restaurant-wateva in care am fost zilele astea.

Amu, tigarile ca tigarile, dar oamenilor astora nu le trebe zahar/ulei/faina in weekend? Ce fac daca li se termina rezervele luate de la supermarket?

Daca Alba Iulia o sa fie capitala europeana in 2020, cred ca o sa fie si cea mai eco capitala existenta in Romania. Ca n-o sa se mai fumeze, oamenii nu vor avea de unde sa cumpere pretioasele fumigene.

PS: am gasit pana la urma, intr-un magazinas ascuns pe o straduta. Yey!


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *