O alternativă la Social Media: Quora

quora Trec printr-o fază destul de ciudată în perioada asta: sunt oarecum sătulă de Facebook, mi se pare că orice aș posta e redundant sau n-are destulă valoare pentru cei cu care sunt prietenă; îmi place Instagram, dar uneori mă plictisesc și de fericirea de acolo; pe Twitter intru rar că mă deprim de la atâtea știri dezastruoase de prin toată lumea, altceva nu folosesc.

Citesc newslettere (recomand Monday Memo – vine în fiecare luni dimineață – și PressOne), multe bloguri și alte publicații de jurnalism independent (Casa Jurnalistului, Recorder, Să fie lumină, Rise Project). Da, citesc mult despre România, cred că e important să înțeleg tot ce se întâmplă în țară în perioada asta.

De o vreme încoace (de doi ani, mai exact, dar mult mai des în ultimele trei luni) citesc Quora din scoarță în scoarță. Quora e o platformă de întrebări și răspunsuri în care oameni obișnuiți încearcă să se sprijine unii pe alții în încercarea de a desluși misterele vieții. Sau ale istoriei, fizicii, astronomiei, chimiei, geografiei, politicii și așa mai departe. E o platformă încă nealterată de fake news, cu mai puțini utilizatori în comparație cu alte rețele sociale – aproximativ 200 de milioane de unici lunar, iar mai bine de un sfert dintre ei sunt din Statele Unite. Sunt mai puține ad-uri (deși e o platformă care ar trebui luată în considerare și de digitalul românesc, am văzut o grămadă din prietenii mei de Facebook acolo).

Quora e un loc în care cred că fiecare dintre noi se poate regăsi într-un topic. Fie despre suferințe, fie despre istorie prea puțin știută, fie despre călătorii, parenting sau depresie. Dați-i o șansă și o să vedeți că e un loc chiar fain, cu oameni mișto și experiențe care merită citite.

Câteva subiecte citite de mine în week-end:

ești un eșec dacă n-ai făcut milionul până la 30-40 de ani?

care sunt dependențele acceptate social?

care-i cea mai tristă experiență pe care ai trăit-o?

cum se simt ateii când cineva le spune „Dumnezeu iubește ateii”?

Înțelgeți ideea. Sper să ne vedem pe Quora.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *