O alternativă la Social Media: Quora
|Trec printr-o fază destul de ciudată în perioada asta: sunt oarecum sătulă de Facebook, mi se pare că orice aș posta e redundant sau n-are destulă valoare pentru cei cu care sunt prietenă; îmi place Instagram, dar uneori mă plictisesc și de fericirea de acolo; pe Twitter intru rar că mă deprim de la atâtea știri dezastruoase de prin toată lumea, altceva nu folosesc.
Citesc newslettere (recomand Monday Memo – vine în fiecare luni dimineață – și PressOne), multe bloguri și alte publicații de jurnalism independent (Casa Jurnalistului, Recorder, Să fie lumină, Rise Project). Da, citesc mult despre România, cred că e important să înțeleg tot ce se întâmplă în țară în perioada asta.
De o vreme încoace (de doi ani, mai exact, dar mult mai des în ultimele trei luni) citesc Quora din scoarță în scoarță. Quora e o platformă de întrebări și răspunsuri în care oameni obișnuiți încearcă să se sprijine unii pe alții în încercarea de a desluși misterele vieții. Sau ale istoriei, fizicii, astronomiei, chimiei, geografiei, politicii și așa mai departe. E o platformă încă nealterată de fake news, cu mai puțini utilizatori în comparație cu alte rețele sociale – aproximativ 200 de milioane de unici lunar, iar mai bine de un sfert dintre ei sunt din Statele Unite. Sunt mai puține ad-uri (deși e o platformă care ar trebui luată în considerare și de digitalul românesc, am văzut o grămadă din prietenii mei de Facebook acolo).
Quora e un loc în care cred că fiecare dintre noi se poate regăsi într-un topic. Fie despre suferințe, fie despre istorie prea puțin știută, fie despre călătorii, parenting sau depresie. Dați-i o șansă și o să vedeți că e un loc chiar fain, cu oameni mișto și experiențe care merită citite.
Câteva subiecte citite de mine în week-end:
– ești un eșec dacă n-ai făcut milionul până la 30-40 de ani?
– care sunt dependențele acceptate social?
– care-i cea mai tristă experiență pe care ai trăit-o?
– cum se simt ateii când cineva le spune „Dumnezeu iubește ateii”?
Înțelgeți ideea. Sper să ne vedem pe Quora.
Tweet
Si totodata o alternativa foarte buna la vizitele la psiholog (fara sa glumesc):
https://www.youtube.com/watch?v=TlsgKlLkrUg
P.S. Daca cumva nu ai vazut “There’s Something About Marry”, filmul din care e luata secvanta de mai sus, trebuie sa-l vezi neaparat. Am ras de m-a durut burta
Am văzut filmul, da, e drăguț Cât despre vizitele la psiholog, chiar cred că uneori nu se poate fără (dacă vrei o viață în care să faci niște alegeri cât de cât bune pentru tine). Acu`, ce-i drept, depinde și de cât de puternic mental ești, că uneori te poți pune singur pe picioare.