Blogging – Mai mult exercitiu, mai multa pasiune

Scrisul pe blog ar trebui sa fie o provocare zilnica. Straduinta de a-ti asterne gandurile, bucuriile, supararile, cautarile si lucrurile bune (sau mai putin bune, dupa chipul si asemanarea proprietarului) ar trebui (sau ar fi bine daca ar fi) inoculata in constiinta zilnica a unui blogger, indiferent de beneficiile care ar putea sa apara in urma unor scrieri constante. cine porneste la drum cu gandul ca va castiga bani din blog, greseste profund, oricat de tare s-ar stradui altii sa ne invete sa-ti privesti pagina virtuala ca pe un business.

Un blog e exclusiv pasiune si tot ce scrii pe el e un exercitiu de sinceritate. Da, chiar si atunci cand scrii articole platite (presupunand ca ai ajuns in acel punct), trebuie alese in asa fel incat recomandarile facute sa coincida cu preferintele personale. Nesinceritatea e taxata de cititori si ei sunt singurii care conteaza. Nici agentiile, nici PR-ii, nici alti colegi bloggeri nu sunt mai importanti decat cititorii pe care ii aduci langa tine.

Sustin foarte tare ideea participarii la concursuri de blogging, mai ales atunci cand blogul e inca la inceput. Cand m-am apucat eu de scris, nu existau asemenea concursuri, in mod sigur n-as fi lipsit de la ele. Cum ziceam mai sus, exercitiul e mama invataturii si, pentru unii dintre noi, e singura modalitate de a invata sa scriem daca n-avem talent (pentru ca si eu ma numar printre netalentati). Chiar daca acel concurs presupune sa scrii articole despre partenerii financiari ai concursului, castigul e, in mare parte, intr-un singur sens: poti sa exersezi scrisul primind subiecte pe care sa le dezvolti.

De fapt, eu voiam sa va anunt doar ca a inceput SuperBlog de toamna (competitie dedicata bloggerilor creativi) si va mai puteti inscrie pana pe data de 30 septembrie. Pana acum sunt peste 90 de bloguri inscrise si mai sunt inca 20 de zile. Inscrieti-va si exersati. Poate ca n-o sa ajungeti sa castigati premiile cele mari, dar aveti ocazia sa va imbunatatiti scrisul, gand cu care ar trebui sa intrati, de fapt, in competitia asta. Am observat ca exista si multi parteneri noi, lucru care ma bucura. E si asta un soi de investitie in educatie, acea educatie in care scrisul e incurajat si scrisul corect e bine punctat.

Bafta concurentilor, sa ne citim mai incolo cu articole frumoase.

Ultrabooks Toshiba

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *