Bursa pentru jurnalistii romani

shutterstock_162136097“Don’t miss your chance to scoop a €2,000 journalism bursary, receive additional budget for travel and research, attend career development seminars and see your story published Europe-wide.”

De fiecare data cand dau peste anunturi de acest fel, ma bucur peste masura. Fundatia Erste anunta un concurs prin care jurnalistii din spatiul balcanic pot aplica pentru o bursa de excelenta in jurnalism. Talentati ai literelor din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Montenegro, Romania, Serbia si, incepand din acest an, Grecia, sunt invitati sa aplice la acest program.

Se da o tema in fiecare an, iar in acest an e vorba de “Generatii“. In timp ce citeam aseara despre program, ma gandeam cat de multe as avea de scris despre Timisoara, multiculturalitatea si felul in care a fost ea inteleasa de generatiile locuitoare ale urbei.

Mi-ar placea sa fie cat mai multi jurnalisti de la noi din tara care sa-si incerce creativitatea si talentul la scris, mai ales ca e vorba de niste sume nu chiar mici – in functie de calitatea lucrarilor inscrise, unii aplicanti pot primi inclusiv burse pentru calatorit si cercetare. Avem jurnalisti buni, tineri, idealisti si cred ca ar fi un moment bun sa mai iesim in fata cu niste lucruri frumoase.

Daca aveti prieteni jurnalisti, poate le dati mai departe de veste. Inscrierile se termina pe data de 5 martie 2014.

Foto: Education Note on a Golden Key by Shutterstock (e foto cu licenta speciala, obtinuta in urma unui parteneriat cu ei)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *