Cand prietenii fac alegeri

Cateodata o prietenie nu e cel mai comod lucru care ti se poate intampla. Exista momente in care un prieten trebuie sa ia decizii pentru tine si sa te faca sa pricepi niste lucruri, manipuland situatii in asa fel incat sa deschizi ochii si sa realizezi ce e important pentru tine.

Zilele trecute, un prieten a facut asta pentru mine, asumandu-si riscul ca m-as putea supara rau, posibilitatea ca eu sa nu-i mai vorbesc vreodata fiind foarte mare. Si totusi, a facut-o. A simtit ca e nevoie, desi eu nu-i spusesem nimic in sensul asta, nici macar nu adusesem in discutie subiectul sensibil. A fost ca si cand nu e acolo, ca si cand nu se intampla nimic, dar pentru ca ma cunoaste atat de bine, a simtit totul.

A provocat o situatie pe care eu a trebuit s-o infrunt. M-a obligat sa vorbesc despre ceva ce exista, dar la care refuzam sa ma gandesc. Si-a spus ca nu mai vrea sa ma vada ascunzandu-mi capul in nisip, ca un strut obosit si plictisit de viata.

Totul e calm acum. Si bine. Prieteniile de felul acesta sunt rare si nepretuite, iar eu sunt o norocoasa: am invatat ca, uneori, ratiunea celor din jurul meu e mai buna decat sentimentele mele.


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *