Caravana TIFF 2011 la Timisoara

Va spun drept, am asteptat comunicatul de presa si programul proiectiilor de la Timisoara cu sufletul la gura. Ma gandeam ca o sa vad cum se termina Ursul, mai vad o data Principii de viata, plus inca niste filme pe care le-am ratat cand am fost la Cluj.

Cand a venit comunicatul, m-am desumflat mai rapid decat un balon intepat cu acul: acele multe filme pe care le-am asteptat sunt doar 3 (trei) si Morgen a mai fost de 2 ori in Timisoara. Nu-i bai, ca io nu l-am vazut, deci o sa merg sa-l vad.

Deci programul:

Vineri, 15 iulie, ora 21.20, Piata Unirii

Drumul de întoarcere: SUA, 2010, regia Peter Weir, drama, 133 min
Din distribuţie: Dragoş Bucur, Colin Farrell, Ed Harris, Alexandru Potocean, Saoirse Ronan, Jim Sturgess
Sinopsis:
Când evadează dintr-un gulag siberian în 1940, şapte curajoşi prizonieri de naţionalităţi diferite descoperă adevăratul sens al prieteniei în timpul unei călătorii care-i poartă de-a lungul a mii de kilometri de teren ostil în drumul lor spre India şi libertate.
Festivaluri: Telluride 2010, Dubai 2010, Palm Springs 2011

Sambata, 16 iulie, ora 21.30, Piata Unirii

Morgen: România, 2010, regia Marian Crişan, dramă, 100 min
Din distribuţie: András Hatházi, Yilmaz Yalcin, Elvira Rîmbu
Sinopsis:
Nelu lucrează ca agent de pază într-un supermarket dintr-un orăşel de pe graniţa româno-ungară. Pentru el zilele trec la fel: în zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăieşte împreună cu soţia într-o casă izolată pe un câmp în afara oraşului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperişului. Într-o zi, Nelu pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea sa treacă graniţa ilegal… Emigrantul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta sa treacă dincolo. Fără să înţeleagă exact ce îi comunică emigrantul, Nelu ia banii şi îi promite că îl va ajuta să treacă graniţa mâine… Morgen…
Premii: Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Locarno 2010, Premiul pentru Cel mai bun Regizor, Cel mai bun Actor (András Hatházi şi Yilmaz Yalcin) şi Premiul FIPRESCI la Salonic 2010

Duminica, 17 iulie, ora 21.30, Piata Unirii

Biutiful : Mexic – Spania, 2010, regia Alejandro González Iñárritu, dramă, 148 min
Din distribuţie: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib, Guillermo Estrella
Sinopsis:
Uxbal, tatăl singur a doi copii, îşi vede viaţa aruncată în haos pe măsură ce trebuie să evadeze dintr-un trecut dominat de lumea interlopă din Barcelona, să se rupă de dragostea ce i-o poartă fostei soţii, mama abuzivă şi maniaco-depresivă a celor doi copii, şi să-şi recapete controlul spiritual asupra lui însuşi atunci când primeşte diagnosticul de cancer în fază terminală.
Premii: Premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes, 2010.

Intrarea la filmele din Caravană este gratuită.

Multumim Primariei Timisoara si Hotelului Reghina Blue. Ne dorim foarte tare ca la anul sa avem mai multi sustinatori, poate vedem si noi mai multe filme TIFF in urbea noastra. Pe mine ma gasiti in Unirii vineri si sambata, ca duminica voi calatori spre alte zari ale tarii.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *