Cele mai faine momente ale unui festival

De cateva luni bune ma cam duc la tot ce inseamna festival de film & teatru in tara. Bine, nu chiar la toate, dar la cele mai importante. Port cu onoare si mandrie badge-ul de blogger acreditat si ma bucur de multe momente frumoase alaturi de oamenii care, ca si mine, poarta badge-urile mult doritelor acreditari.

Totusi, cele mai frumoase momente sunt acelea de dupa spectacole, din sesiunile de Q&A. Cand oamenii care fac arta sunt in fata ta, a privitorului, si iti raspund la intrebari si la nelamuriri. Sunt discutii libere despre subiect, conceptii si trairi ale actorilor, regizorilor, scenaristilor, ale artistilor, in general.

Mie mi se pare asta un mare privilegiu: sa intelegi direct de la cei implicati ce inseamna pentru ei munca pe care o fac, arta pe care o propavaduiesc (ca sa zic asa).

Imi pare rau, insa, ca oamenii nu intreaba, nu sunt curiosi. Aseara, dupa “Visul lui Adalbert”, microfonul a stat mai mult in partea bloggerilor, pentru ca doar noi am fost curiosi. Desi in sala erau cam 200 de oameni. Desi regizorul si doi dintre actorii filmului erau acolo, prietenosi si raspunzand la intrebari cu drag si mandrie.

Acum ma pregatesc de interviu. La ora 15, impreuna cu Razvan Baciu, o sa luam la intrebari un regizor si un actor, ambii din Germania, care au film in competitia Comedy Cluj: Bondarul. Michael Kranz si Sebastian Stern vor fi primii dintr-o serie de artisti prezenti la acest festival care au curajul sa se lase intervievati de bloggeri.

Interviurile vor fi publicate pe blogul lui Razvan, dar va tin eu la curent, pentru ca fiecare interviu are o poveste: de ce am ales sa povestim cu acei oameni.

Ne tineti pumnii, da? :)


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *