Ctrl-D TV cauta prezentator

Timisoara n-a stat niciodata prea bine la capitolul agentii de publicitate, PR, comunicare, web design, reviste sau site-uri cu informatii despre toate astea etc. Sigur, oameni talentati si dornici de a face lucruri profesioniste au fost si sunt cu duiumul, doar ca perseverenta a lipsit cu desavarsire. Asta pana acum vreo doi ani si ceva, cand a aparut in peisaj Ctrl-D, o revista digitala la care am avut si eu onoarea sa ma aflu printre autori, la un moment dat. (mi-e mare regretul ca n-am mai putut sa continui colaborarea cu ei, insa lipsa de timp pentru a scrie articole foarte bine documentate – o cerinta obligatorie pentru toti autorii revistei – m-a facut sa renunt dupa doar trei luni de colaborare)

Imi plac mult oamenii astia, imi place pasiunea lor pentru lucrul bine facut. Sunt seriosi si constanti, foarte echilibrati in extindere si fac totul cu timp, fara sa se grabeasca, cu o strategie demna de pus in carti. Si ma bucur ca pot sa ii dau ca exemplu, e reconfortant sa stii ca nu e nevoie sa fii in Bucuresti pentru a face ceva stabil, cu continuitate si de calitate.

Dupa doi ani si un pic de revista, Ctrl-D face pasul urmator spre o presa nisata pe digital, design si development, asa ca o televiziune a lor e urmarea fireasca a tot ceea ce au construit pana acum. Asa cum spuneam in titlu, Ctrl-D TV isi cauta prezentator.

Cum se fac inscrierile?

Nu e simplu, desigur, e nevoie de o persoana creativa, inovativa, pe care camera s-o indrageasca. Pe langa asta, mai e nevoie si de ceva studii media (jurnalism sau comunicare) si cateva cunostinte web/digital (nu e musai, dar ar fi bine sa fie si astea). Daca se mai adauga si un CV cu poza si se da proba video (despre care va povestesc mai jos), gata si “dosarul”.

Proba video e una foarte complicata pentru mine, de aia n-as fi niciodata in stare sa fac lucrul asta. Dar pentru cineva cu adevarat talentat, e floare la ureche. Trebuie sa va filmati citind o stire scurta, despre ce vreti voi, dar in care sa inserati textul asta, care sa aiba legatura cu stirea citita (v-am zis ca e despre creativitate toata treaba): “Papucarul papucareste papucii nepapucariti ai papucaresei, dar papucareasa nu poate papucari papucii nepapucariti ai papucarului care papucareste papucii nepapucariti.” Urcati filmarea pe Youtube si gata, intrati in jurizare.

Va puteti filma cu orice are incorporat o camera video: telefon, aparat de filmat, GoPro (pentru cine a avut noroc in viata si poseda asa un device) etc. Daca nu aveti nimic din toate astea, Ctrl-D si echipa va asteapta sa va filmati la cafeneaua D’arc de langa Piata Unirii, in fiecare luni si joi intre orele 11-13, in perioada 9 mai – 10 iunie.

Cum se va face selectia?

Vor exista doua perioade de casting, care vor presupune un interviu si o proba video. Prima perioada este 27 – 28 mai 2013, a doua este 12 – 13 iunie 2013. Proba finala va fi in perioada 17 – 21 iunie si va consta in doua probe video.

Jurizarea se face in perioada 22 mai – 11 iunie, juriul stabilind lista participantilor la casting si a celor prezenti la proba finala.

Mergeti la casting, voi, cei care vreti o cariera in jurnalism. Nu exista o mai buna oportunitate pe piata din Timisoara, in momentul de fata. Un job bine platit, cu program flexibil (se filmeaza 4 emisiuni / luna), cu sansa de a lucra langa niste profesionisti.

Ctrl-D are o sectiune speciala pe site, unde puteti afla si mai multe detalii decat ati citit la mine, mai vedeti cine s-a inscris, va mai documentati putin. Eu va urez bafta si promit sa revin foarte curand cu incercarea mea de a citi o stire in fata camerei de luat vederi.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *