Cu emotie si incantare…

Imi e tare greu sa vorbesc despre lucrurile pe care le fac, pentru ca intotdeauna ceea ce fac cu pasiune nu vreau sa se interpreteze ca lauda. Azi sunt bucuroasa sa anunt o colaborare care, sper eu, va dura multa vreme de acum inainte.

Cred ca e un fel de premiera ca un ziar local sa contacteze un blogger si sa-i propuna sa scrie pentru ziar, intr-o sectiune dedicata culturii. Un blogger care nu stie ce e ala jurnalism, care a inceput sa se intereseze de partea asta a vietii doar din bucuria de a fi partas la lucrurile frumoase care se intampla in tara, si care a hotarat sa nu lase sa-i “scape” oamenii deosebiti cu care se intersecteaza.

De ce nu fac sectiunea asta pe blog, va intrebati? Pentru ca Oltea e cineva si Nebuloasa e altcineva. Oltea merge la festivaluri, sta de vorba cu oameni, merge la teatru, la filarmonica, face conferinte, iar Nebuloasa traieste din plin o viata cu bune si cu rele. Blogul ramane blog, la fel ca si pana acum, dar Oltea avea nevoie de un loc in care sa se desfasoare asa cum isi doreste. Iar acel loc a fost oferit de Tion.

Eu inca invat, insa nu voi fi niciodata jurnalist. Am un mare respect pentru oamenii care isi tocesc coatele pe bancile facultatii si apoi se lupta sa razbata intr-o presa care nu sta pe roze. Iubesc tot ceea ce tine de Timisoara si de cultura de aici. Apoi, iubesc tot ceea ce inseamna cultura in Romania, sunt fascinata de toti oamenii care se lupta sa faca ceva bun, vizibil, care sa fie apreciat. Si intr-o lume de “vezi aici”, “soc”, “incredibil”, un ziar a venit la mine si mi-a propus sa scriu articole despre cine vreau eu, cum vreau eu, fara sa le altereze in niciun fel.

Chiar si numai din motivul asta, m-am aruncat in aceasta colaborare cu capul inainte, bucuroasa ca pot sa fac ceva palpabil, sa schimb macar putin perceptia unor oameni despre ceea ce pot gasi intr-un ziar local.

Cu emotie si va incantare va spun ca primul articol e aici, un interviu-portret al lui Vizi Imre, finalist la Vocea Romaniei. Om frumos, va spun, m-as bucura daca ati citi si l-ati intelege pe Vizi asa cum l-am inteles eu.


18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *