Cu soarele in minte si privirea in fata

shutterstock_106097456Cateodata imi spun ca as vrea sa ma ascund intr-un satuc uitat de lume si sa am grija de flori cat e ziua de lunga. Sigur, e proiectie care se foloseste de niste coordonate aproape imposibile zilele astea: soare caldut, care se mai ascunde printre nori doar atat cat sa nu te bata in cap prea tare, vreo 15-16 grade la umbra, fara niciun pic de vant.

As mai avea o bicicleta pe langa garduletul vopsit in verde. Pe care bicicleta as plimba-o printre copaceii din padurea de la cativa kilometri de casa mea cu gradina si flori. M-as intoarce acasa undeva pe la amurg, cand apusul se imbina cu campul verde din departare, m-as intinde in balansoare si as manca gorgonzola cu struguri. Cu un pahar de vin alb alaturi.

L-as asculta pe Ibrahim Maalouf pana m-as plictisi. (glumesc, nu ma pot plictisi de el; si, oricum, pana m-as plictisi eu, ar mai scoate cateva albume numai bune de ascultat) Mi-as chema prietenii in vizita si i-as lasa sa se descurce singuri, sa-si gaseasca farfurii din care sa manance, pahare din care sa bea vin sau apa sau cafea, in timp ce eu ma distrez (stand in balansoarul meu) ca nu gasesc din prima ceea ce cauta.

Din cand in cand, as canta. Poate as si scrie pe un caiet mic, cu foi dictando, ganduri despre cat de frumoasa e lumea. Lumea mea, cel putin. M-as lasa prada amintirilor si mi-as fauri cu grija altele noi, cu livezi pline de liniste si soare in minte.

Am privirea in fata si stiu ca atunci cand voi fi prea batrana pentru a mai colinda lumea, ma voi opri intr-o casa veche, pe care o voi recladi dupa istoria pe care a trait-o odata. Voi avea doua-trei camere mici si confortabile in care voi putea oferi adapost hoinarilor rataciti sa caute frumusetile tarii. Le voi gati, le voi spune povesti, ii voi servi cu un pahar de vin si ii voi astepta cu cafeaua facuta dimineata.

Soarele din mintea mea e pus pe glume, privirea-mi e plina de responsabilitati.

Vreau o clipa care sa le-mbine.

Foto: Girl Dreaming About Travel by Shutterstock (e foto cu licenta speciala, obtinuta in urma unui parteneriat cu ei)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *