Cum e sa fii femeie?

Pe blogul asta, daca veti avea curiozitatea sa-l rasfoiti vreodata pe indelete, veti gasi multe texte despre noi, femeile. Unele suparate, altele melancolice, altele vesele, dar care fac exact acel amalgam pentru care femeile sunt atat de speciale.

Feminitatea e un dar si, cumva, in ziua de azi tindem sa il ascundem pe sub pres, pentru ca o intelegem prost, o asociem cu miorlaiala fara sens a celor care asteapta printul din poveste.

Sa fii femeie inseamna sensibilitate. Sa te opresti din goana zilnica si sa poti sa zambesti cand vezi un copil care alearga fericit, un colt de ghiocel care scoate timid capul dintre nameti sau doi pusti care merg pe strada tinandu-se de mana.

Sa fii femeie inseamna sa stii sa plangi. Sa accepti ca in viata se intampla si rele, sa iei in brate ursul de plus din copilarie si sa dai drumul lacrimilor, fara sa iti pese ca va dura o ora sau o zi. Sau, poate, chiar o luna. Pentru ca noi, femeile, avem capacitatea asta minunata de a ne elibera in felul asta de tot ce ne doare, de tot ce ne supara, de tot ce ne poate face rau.

Sa fii femeie inseamna sa stii sa mangai. Si sa faci asta neconditionat, fara sa astepti ceva in schimb, sa pui o mana pe umarul unei prietene dragi care are nevoie de tine. Sa iei in brate un barbat dur si sa-l topesti cu o mangaiere, una singura, pe care el o va simti pana in suflet. Si apoi sa-i zambesti in asa fel incat el va sti ca vei ramane acolo, la bine si la rau.

Sa fii femeie inseamna eleganta. Acea eleganta simpla care ne face sa tinem capul sus si spatele drept, acea nehotarare simpatica pentru care barbatii ne adora, desi nu o spun (“draga, stau de o ora dupa tine, te hotarasti si tu cu ce te imbraci azi?”) Inseamna acea siguranta vizavi de tot ceea ce o inconjoara, pentru ca stie ca e puternica si increzatoare, pentru ca se cunoaste, pentru ca si-a dovedit ei ca nimic nu o poate dobori.

Sa fii femeie inseamna toate cele de mai sus si ceva in plus. Zilele inceputului de martie sunt zilele noastre, doamnelor, niste zile in care barbatii ne sarbatoresc, dar si niste zile in care si noi ar trebui sa ne sarbatorim, cu elegant si stil, asa cum ne traim viata.

Redd’s ne sarbatoreste, asa cum face de ceva vreme, deja, pentru ca ei apreciaza feminitatea noastra si ne incurajeaza s-o scoatem la iveala. Cum? A lansat o aplicatie pe Facebook prin care ne indeamna sa povestim cat de frumos e sa fii femeie si ce inseamna asta pentru fiecare dintre noi. Sunt si premii: 35 de perechi de pantofi create de Mihaela Glavan, iar marele premiu este o tinuta create de Mihaela Serban. Premiul cel mare va fi oferit (prin tragere la sorti) uneia dintre voi care isi va invita alti 5 prieteni sa faca testul Redd’s.

In plus, ziua de 8 Martie va fi si mai speciala, pentru ca tot Redd’s face 3 petreceri in 3 orase mari: la Bucuresti – in Fratelli Studions, la Iasi – in Skin Club (unde am inteles ca vin cei de la Cuantune Band, care au deschis mai demult un concert Nouvelle Vage, deci tre sa fie buni) si la Timisoara – in Club 30 (stiu din surse sigure ca in Club 30 vin niste uber domni din Ungaria, Harashow se cheama trupa si eu i-am vazut acum 2 ani la dans, is dementiali).

Deci ne vedem sa ne sarbatorim, da?


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *