Dati-mi putin timp sa va povestesc…

…despre Ideo Ideis. Stiu ca asta fac de trei zile, dar ceea ce se intampla aici, in Alexandria, e atat de pur si de neatins de interese incat merita sa-mi mai dati putin timp din timpul vostru.

Insa nu mie, pentru ca in seara asta o sa dau cuvantul unor actori, pe care i-am “imprumutat” putin pentru pagina mea. Cititi-l pe Manole, care povesteste despre cei doi copii, unul de 15 si altul de 19 ani, care au venit la el acum 4 ani sa-l invite sa faca parte din juriul festivalului pe care ei il organizau:

“Acum ceva ani in urma am fost invitat de doi copii, Andreea Bortun ( 15 ani)  si Alexandru Ion (19ani), sa fac parte din minunata echipa a festivalului. Nu aveam nici un fel de asteptari, un festival pentru liceeni, mi-am spus. Media de varsta a organizatorilor era de 19 ani,cred. Nu mica mi-a fost mirarea, sa constat ca am ajuns la cel mai mare festival de gen din tara, care depasea cu mult asteptarile mele.” – cititi tot articolul, merita

Mai rabdati 2.48 minute si ascultati-l pe Jeremy Irons care, cu doi ani in urma, trimitea un mesaj video pentru Ideo Ideis: organizatori, participanti, spectatori, sustinatori. (Se pare ca Angela Gheorghiu, cantareata de opera, a dorit sa fie patronul spiritual al festivalului si a mers la Jeremy Irons si i-a povestit despre ce fac niste copii intr-un orasel din Romania. Rezultatul e emotionant.)

Mai cautati putin, printre statusuri de Facebook, povestile transmise de Gabi pentru “Decat o revista“. Uite aici o mostra:

“La finalul lui „Momo, sau strania poveste a hoţilor de timp şi a copilului ce a înapoiat oamenilor timpul furat”, piesa Atelierului de Teatru din Botoşani, Medeea Marinescu şi Lia Bugnar au aplaudat în picioare (Medeea plângea). Un băiat din altă trupă a ieşit din sală spunând „Mă, tocmai am asistat la festivitatea de premiere?”, în timp ce în jur se auzea întruna „ce frumos!”. O poveste despre poveşti, prietenie şi ce dă valoare timpului, un început de zi numai bun în Alexandria.”

Si dati povestea mai departe.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *