De ce ni se tampesc copiii

Frumoasa zi, cu gratare, prieteni adunati la un loc, copii, veselie… Io, cu cafeaua-n bot, ma odihnesc dupa o tura de dans cu cei doi iubiti ai mei: Rares – 2 ani si Robert – 1 an si 3 luni. Privesc pe masa si vad….asta:

Si rasfoiesc…capitolul 1: “Cum sa explici de ce ai intarziat la scoala”. Printre scuzele absolut cretinoide, se ascund unele pe care n-am unde sa le incadrez. Citez: “Am fost rapita de extraterestri ca sa faca experiente pe mine. Am fost plecata cincizeci de ani, dar, din fericire, pe Pamant n-a trecut decat o ora”; “Am avut un vis in care se facea ca eram cea mai buna din clasa, asa ca nu m-am mai ostenit sa ma dau jos din pat”. Mno, tare, nu?

Al doilea capitol le invata cum sa arate cel mai bine in poze, sa “puna un picior inaintea celuilalt, asa vei putea sa-ti arati fata si corpul din semiprofil, ceea ce este foarte avantajos”. Acum stiu si eu de unde sunt pozele alea “superbe” de pe Hi5.

“Cum sa salvezi planeta”. Urmeaza sfaturi tipice pentru adevaratele regine ale frumusetii din lume, din seria “cat timp sunt miss, I want to erradicate world hunger”. Din alte trucuri ale cartii, spicuiesc: “Cum sa te porti ca o celebritate”, “Cum sa faci cel mai mare balon din guma de mestecat”, “Cum sa fluieri tare”, “Cum sa te descurci daca esti atacata de zombie”, “Cum sa-i faci toaleta unui cal”, “Cum sa-ti sacai familia si prietenii” si, visina de pe tort, “Cum sa fii cea mai rapida in scrierea mesajelor si pe chat”. Urmeaza un dictionar de prescurtari, foarte util pentru descifrarea mesajelor cu care ne-au bombardat in ultima vreme internautii cei pana in 20 de ani.

Am ras o gramada, iar apoi am intrebat-o pe mama fetitei de 11 ani (a carei carte era) ce-a fost in capul ei cand a lasat-o sa cumpere asa o carte. Raspunsul ei a fost: “mai bine asa decat site-uri porno”. Corect.


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *