Tu stii

Nimic nu ma irita mai tare pe lumea asta, intr-o conversatie, decat raspunsul asta: “tu stii”. Cu variantele “faci cum stii tu mai bine”, “tu stii cum vrei”. N-as putea sa am o explicatie clara, de ce ma irita atat de tare, cert e ca ma apuca toti dracii pamantului cand aud chestia asta.

De exemplu, ma duc la mama sa o intreb niste chestii. Mama, care ma stie de capoasa, ma asculta ce-i debitez, imi zice cate ceva si la final, cand se plictiseste de mine imi baga cate un “tu stii” de asta de ma enervez si-mi vine sa ies afara pe geam. Draga de ea nu mi-ar zice niciodata ca o plictisesc maxim, imi serveste replica asta si apoi merge in treaba ei.

Alte ori, in “tu stii” se ascund niste nuante foarte usor de sesizat, pe care tot mama le baga in discutie. De obicei, nuantele astea intervin atunci cand nu e deloc de acord cu mine, dar nu poate sa-mi spuna nimic, deh, sunt mare si fac ce vreau. Si-mi baga replica asta fix cand eu am cel mai mare avant, cand ma astept sa se entuziasmeze si sa imi zica “da, foarte bine, bravo”.

Insa cel mai si cel ma tare ma irita cand aud chestia asta din gura iubitului meu. Pentru ca nuuuuu, n-o zice niciodata de la inceput, sa stiu sa nu-mi mai racesc gura de pomana. Dupa ce ma duc la el sa ne sfatuim si imi da cate o solutie de genul “calca-i pe cap”, “fa cruciada”, “incepe un razboi” (ca el e foarte bataios atunci cand nu e vorba de el), se linisteste si imi zice “tu stii”. Desigur, in momentul ala l-as parasi, i-as sterge numerele de telefon, mailul si adresa din messenger.

Deci pentru mine e clar: “tu stii” asta e bun de folosit ori cand te plictisesti, ori cand te doare la basca de ce se sfatuieste alalalt cu tine.


24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *