Deci, cum inselam – partea 2

Pornind de la comentariul unei cititoare, care doreste cateva lamuriri la articolul despre inselat si metodele de abordare, am decis sa-i raspund intr-un post separat.

Eu cred ca nevoia de independenta se aplica ambelor persoane in relatie. Insa diferentele fundamentale de gandire ne fac sa reactionam diferit la tentatii. Sunt extrem de putini barbati pe lumea asta care refuza o partida de sex, atunci cand o femeie se ofera pe tava. Pe de alta parte, sunt extrem de putine femei care se lasa prada tentatiei atunci cand un barbat se aseaza la picioarele lor. Pentru asta, eu mi-am creat o explicatie simpla, pornind de la simpla anatomie a barbatului vs. cea a femeii: ca sa insele, femeile primesc ceva in ele, pe cand barbatii folosesc o chestie relativ atasata de corpul lor. Stiu, pare copilaresc, dar poate ca anatomia noastra conteaza mai mult decat ne place noua sa credem.

Nu sunt adepta ideii ca o femeie care face sex cu multi barbati e curva, iar barbatul care face sex cu multe femei e un macho. Ma irita chestia asta la culme si sunt de parere ca fiecare face ce vrea cu corpul lui. Insa. Atunci cand femeia inseala, intr-o relatie fiind, e clar ca in acea relatie ceva nu functioneaza cum trebuie, pe cand barbatul inseala instinctual, prin sex pur, fara implicatii sentimentale. Daca ar fi sa facem o statistica, am vedea ca sotii care si-au parasit nevestele pentru amante sunt in procent infim fata de femeile care si-au parasit sotii pentru amanti.

Cum am spus si in acel articol, sunt fidela de felul meu. Asta nu inseamna ca nu ma pastrez cu picioarele pe pamant si nu sunt constienta de faptul ca oricand as putea sa fiu si eu calcata de microbul “indragostirii”, chiar intr-o relatie fiind. Mi sa mai intamplat, insa eu am ales calea cea mai simpla: m-am dus la partenerul meu de atunci si i-am marturisit ca sunt atrasa de altcineva; asta nu din cauza ca sunt “imaculata”, ci din dorinta de a nu strica tot ceea ce facusem pana atunci. Discutia mi-a facut bine si relatia mea a devenit si mai solida.

Nu ma intelegeti gresit. NU sunt de acord ca omul de langa mine sa ma insele, nu ma simt bine daca el merge in alta parte. As prefera sa fie deschis si sa imi comunice din ce cauza ar alege sa mearga la alta. Cat despre femeile care fac asta, intr-o relatie fiind…nu stiu, cred ca dezgust e cel mai potrivit cuvant. Cum am spus, fiecare e liber sa faca ce doreste cu propriul corp, insa, in primul rand trebuie sa aratam respect fata de celalalt, iar asta nu se arata mintindu-ti partenerul.

De ce aleg unii oameni sa minta…nu stiu. E ca si cum cel care minte face o alegere in locul celui mintit. Adica, nu-mi spui adevarul, deci, nu ma lasi sa aleg daca sa traiesc stiind adevarul asta si continuand sau aleg sa pun punct. Pentru ca, pana la urma, despre asta este vorba: despre alegeri. Alege sa spui adevarul si accepta consecintele. Pentru ca daca minti si se afla, consecinta e una singura.

PS: unei anumite doamne, care face asta, de la Zaraza, numai respect 😉

PS2: multumesc, Duchess, pentru comentariu si idee.


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *