Despre amante si amantlacuri

Am in cap ideea despre postul asta de vreo doua saptamani deja. Bantuind io Twitter-ul, intr-o seara, ma pun la “povesti” cu Bad Pitzi si Geo Atreides, incercand sa ne dam seama daca femeia care a scris articolul asta e proasta sau nu. Articolul trebe citit musai, inainte de a citi ma jos.

Buuun. Concluzia mea e ca fata aia nu e proasta, doar naiva. De ce naiva? Pentru ca are impresia ca va putea fi amanta toata viata, chiar daca pielea i se zbarceste, fundul i se lasa, sanii nu mai sunt la fel de fermi, in ciuda orelor de la sala dublate. Pentru ca nu poti opri timpul si nu poti trai in superficialitate toata viata.

Nu, nu o judec, nu-i treaba mea sa fac asta. Nici nu dau cu pietre, fiecare e liber sa faca exact ceea ce-si doreste, sa-si traiasca viata cum crede ca e mai bine. Dar nu sunt de acord cand spune ca “amanta miroase a parfum si nevasta a ceapa”. Am fost si nevasta si amanta si, in ambele cazuri, pielea mea intotdeauna a mirosit a parfum sau a crema delicata de corp. Asta pentru ca nici mie nu-mi place sa miros a ceapa, iar in ziua de azi putem folosi dusul cu incredere.

Nu cred ca o amanta are parte numai ce e mai bun. E adevarat ca nevasta e acolo si la ce e mai greu in viata, dar oare nu asta e esenta? Sa ai langa tine un om care te sprijina, pe care sa-l sustii si cu care sa treci, de mana, prin tot ce e frumos sau urat in viata? Sa fim seriosi, o amanta e destinata sexului si atat, nu cred ca vreun barbat merge la altele pentru a gasi un suflet cald si iubitor, caruia sa-i declare o iubire pura si neintinata.

Sa nu-mi spuna nimeni ca femeia care a scris acel articol nu-si doreste o familie, copii si un sot caruia sa-i spele sosetele si sa-i calce camasile;eventual, sa-i mai si gateasca, din cand in cand, cu dragoste. Dar, probabil, dezamagirile anterioare o impiedica sa dea glas acestor dorinte si atunci se pune la adapostul afirmatiei “vreau sa fiu amanta pe viata”.

Treaba asta cu amanta merge o vreme. E sigura, e fara suferinte, fara asteptari. Desigur, presupune mult efort, ca nu e usor sa fii proaspata si apetisanta de cate ori are el vreme sa dea o fuga. Dar sa nu-mi spuna mie cineva ca, pe la 35-40 de ani, femeia asta n-o sa se sature de viata asta desueta. Parerea mea…


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *