Despre conferinte si alte practici

PRbeta e prima conferinta adevarata, ca sa zic asa, pe care o fac in viata mea. Nici ca participant la conferinte nu am mai multa experienta, in afara de vreo 3 conferinte in Bucuresti si inca vreo 3 prin tara, nu pot sa spun ca am avut suficient timp de studiu, ca sa imi dau seama ce e bine si ce e rau sa faci cand organizezi evenimente de 200+ oameni.

Ce am invatat, insa, din toate conferintele astea, este ca vizibilitatea e foarte importanta si ca organizator trebuie sa te asiguri ca foarte multa lume va beneficia de informatie. Desi aceste evenimente sunt targetate, de multe ori, foarte nisat, totusi, ceilalti trebuie sa stie ca esti in zona si ca faci chestii misto.

Si aici intervine dilema mea, capatata dupa un schimb de replici cu PR-ul unui eveniment de…PR. Partenerii lor au trimis un mail catre baza lor de date (baza de date in care eram inclusa si eu, cu adresa de mail), in care era anuntata conferinta si in care se spunea, citez: “Pentru detalii, inscriere si acreditari de presa, va rugam contactati XXX, e-mail YYY, telefon: ZZZ.” Curioasa fiind pe ce criterii se fac acreditarile de presa, am rugat o prietena din presa sa sune si sa ceara acreditare, ca nu-i strica sa participe la un asemenea eveniment. Eh, raspunsul a venit imediat: nu se fac acreditari, daca doriti sa veniti trebuie sa platiti.

Am pus mana pe telefon si am sunat, convinsa fiind ca s-a facut o greseala. Ei bine, am primit acelasi raspuns, laolalta cu explicatia: e un eveniment restrans, targetat, iar partenerii nostri au facut o greseala pe care noi nu ne-o asumam. Corect, fiecare organizator are dreptul sa decida cum isi face conferinta.

DAR. Nu am fost intrebata nicio secunda de unde sunt si ce fac; poate ca eram de la o publicatie din domeniu. Nu mi s-a explicat nicio clipa despre ce fel de targetare e vorba, domnisoara de la telefon abia astepta sa scape de mine, vizibil iritata ca am indraznit sa cer o acreditare de presa. Iar mie imi statea pe limba sa ii spun: dar daca tot ati facut-o, de ce mama naibii n-ati scos 5 acreditari la interval, ca sa nu va faceti de minune?

Eh, asta e, inca un lucru pe lista noastra de lucruri la care trebuie sa fim atente cand organizam o conferinta. Cristina, ai citit, da? 😀


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *