Despre scris, cu pasiune

Sau despre scrisul cu pasiune, ca e acelasi lucru.

Imediat se fac 4 ani de cand scriu. In toti astia 4 ani am avut perioade mai bune sau mai rele, in care am scris mai mult sau mai putin. Cert e ca blogul acesta a devenit parte din viata mea si nu ma vad renuntand la el prea curand (desi ma tot intreaba unii-altii daca n-am de gand sa trec la nivelul urmator; fratilor, eu nu stiu care e nivelul urmator, stiu ca nu ma vad renuntand la pagina asta, deocamdata). Ce e adevarat, insa, e faptul ca vreau sa ofer si altora din putina mea experienta acumulata. Pentru ca blogul, pe langa cititori, mi-a adus, practic, un loc de munca nou si plin de satisfactii.

Asa ca, de vreo 2 luni, am acceptat propunerea celor de la Ctrl-D de a scrie articole specifice, despre social media, marketing, cariera si business in online. Ceea ce n-am stiu eu a fost ca imi va fi extrem de greu sa scriu aceste articole, dat fiind faptul ca de 4 an scriu articole personale si nu stiu inca ce inseamna sa scrii ca la revista, obiectiv, fara adaugiri pe text.

Si uite asa, m-am vazut pusa in situatia de a sta ore in sir in fata unei pagini goale, scriind si stergand de 100 de ori, corectand, intotdeauna nemultumita de rezultat. Mi se pare ca orice as scrie, nu pt sa scap de nota aia personala, de opinia pe care m-am straduit atata vreme s-o fac vizibila in textele mele si care in colaborarea cu Ctrl-D nu trebuie sa existe (sau, daca exista, sa fie cat mai putin vizibila).

Cu alte cuvinte, fac antrenament, pentru ca imi doresc sa pot sa scriu orice fel de texte, nu doar pe blog. Nu, nu e un capriciu, de aia scriu despre asta acum, dupa doua luni de colaborare, pentru ca ma straduiesc sa fac colaborarea asta una de durata, desi sunt momente in care ma gandesc “oare ce-o fi fost in capul meu cand am zis ca fac treaba asta?” Insa mi-am petrecut deja destule nopti facand research sau scriind, incat, daca as renunta, mi-as bate joc de munca mea.

Ctrl-D e inscris la Roblogfest, sectiunea “site-uri”, deci a trecut deja de prima etapa a concursului si depinde de noi sa-l ducem mai departe. Si, de ce nu, chiar sa castige un premiu. Pentru ca, va vine sa credeti sau nu, acel site plin de informatii e aranjat, scris si dezvoltat (cu tot cu politica editoriala) de un singur om: Gabriela Ianculescu (da, de aia nu mai scrie pe blog, ca se ocupa de Ctrl-d). Care nu numai ca face o treaba excelenta, dar e destul de stapana pe experienta ei incat sa dea cu mine de pamant atunci cand e cazul. Si n-ati vrea sa stiti cam cate contre pe mail am avut, pentru ca eu nu sunt chiar un ingeras cand e vorba de critici, iar ea stie foarte bine ce doreste pentru site-ul ala.

Sper sa va mai scriu mult si bine de pe Ctrl-D, impreuna cu (deocamdata) AlexandraCorina si, desigur, Gabi, care scriu atat de frumos si de documentat incat imi salvez toate articolele lor, sa le am la indemana cand am nevoie de ele. Sa stati cu ochiipe noi, sa ne criticati, sa ne spuneti daca va place sau nu, sa stim si noi :)


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *