Domnul, doamnele si domnisoara

Caldura mare, trenul care pleaca din Bucuresti spre Timisoara. Vagon-cuseta, clasa a doua, patru locuri in compartiment. O domnisoara draguta, cu parul prins in coada, imbracata cu un maieu si o pereche de blugi, ajunge in compartimentul de langa al meu. O vad cand ajunge pentru ca stau pe culoar, asteptand colegii de o noapte sa se aseze cu bagaje, catei, purcei si ce-o mai fi avand cu ei.

In compartimentul de langa, doua doamne destul de tinere (estimez ca pana in 40 de ani, desi nu chiar cu corpurile lucrate la sala), impreuna cu un domn de o sobrietate indoielnica (am simtit ceva miros de alcool), sotul uneia dintre doamne. Toti trei cetatenii o privesc pe tanara, fiecare cu gandurile lui. Domnul se uita cu o usoara flamanzime in priviri, celelalte doua doamne cu niscaiva ciuda pe tineretile fetei. Eu ma amuz teribil.

Fata isi lasa bagajul, apoi vine si ea pe culoar. Are in mana o punga de McDonalds din care scoate un sandwich. Mananca pe culoar, semn ca e si simtia, nu vrea sa faca putoare in compartiment. Isi vede de ale ei, se uita pe geam, mai musca din sandwich. Domnul vine si el pe culoar, cu privirea atintita asupra ei, pana cand nevasta-sa il vede si ii da una scurt dupa ceafa. Cu privirea in pamant, domnul intra inapoi in compartiment.

Mai trece putin timp, domnisoara merge pana la baie. In timpul asta, in compartimetul de langa, discutia e cam asa:

“Tu, ai vazut-o pe aia?”, zice nevasta celei de-a doua doamne.
“Da. Ce-i cu ea?”
“Pai tu n-ai vazut ce-si fataie curu’ pe aici? Tineretul asta, nu s-ar imbraca putin mai mult.” (poate ma repet, dar fata purta un maieu nedecoltat, din bumbac si o pereche de blugi; nu stiu ce incaltaminte avea)
“Da, tu”, zice cealalta, “nu se gandeste ca nu-i chiar singura in compartiment.” (ma intreb daca faptul ca esti tanar si arati bine inseamna ca trebuie sa te imbraci intr-un sac cand calatoresti cu trenul)
“Asta, nesimtitul, e tot cu ochii dupa ea. Porcule!”, e admonestat sotul caruia ochii nu-i stau bine in cap.

“Tu, femeie, io ma uitam la ea ca mananca de la “mec” si ii asa slaba, saraca!”

Am ras atat de tare incat a trebui sa intru la loc in compartiment. Concluziile le trageti voi, eu merg sa mai fac niste exercitii, ca-mi place sa imbatranesc frumos.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *