Femeia perfecta

Se trezeste dimineata surazand, fara sa-i pese cum ii sta parul. Deschide ochii incet, fara sa se grabeasca, adulmecand mirosul cafelei care vine de undeva dintr-o alta dimensiune, a unei realitati pe care n-o vrea. Nu inca. Isi intinde muschii cu aceeasi incetineala si se bucura de tot patul, care e doar al ei, doar dimineata.

Femeii perfecte nu-i pasa cand ii cresc cateva fire pe langa sprancenele frumos arcuite, stie ca nu in asta sta frumusetea ei. Nici cand se ingrasa cinci kilograme, iesind la iveala cateva puncte de celulita abia vizibile. Pentru ca siguranta ii vine din interior, nu din formele perfecte sau dintr-o piele fara cusur.

Plange la drame si rade la comedii, din tot si cu tot sufletul. Lasa pantofii cu toc pentru niste espadrile, atunci cand vrea sa simta orasul pe jos. Sta la un concert in ploaie, fara sa-i fie teama de cativa stropi, canta si danseaza cu cel de pe scena.

Femeii perfecte nu ii e teama de sentimente si nici de consecintele lor. Iubeste fara frica, se lasa purtata de inima fara sa implice ratiunea. Daruieste neconditionat, pentru ca stie sa ofere, nu sa ceara. Are certitudinea ca totul se va termina cu bine, indiferent cat de mult plonjeaza in gol, pentru ca stie ca, inainte de toate, se are pe ea si apoi pe cei dragi.

As vrea sa invat sa fiu macar jumatate din femeia perfecta. Dar femeia perfecta stie ca nu are cum sa atinga perfectiunea.


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *