Femeile si fotbalul

Ma, da’ cum s-or trezit ele, mimozele patriei, sa ne spuna tuturor cat de mult iubesc fotbalul. Ca de-o vreme incoace, de la orice noua cunostinta de gen feminin pe care mi-o fac aflu ca e de-a dreptul topita dupa fotbal. Si, dupa cum se stie deja, io-s destul de pasionata de jocul cu balonul rotund, drept urmare ma entuziasmez si incep sa intreb: ce jucator iti place?; ai vreun club preferat? etc. Mi se raspunde, invariabil, “vaaaaiiii, mor dupa Cristiano Ronaldo si imi place Barcelona”. Daca fac greseala sa intreb ce le place la Ronaldo asta micu’, sunt privita ca venita de pe luna: “dar tu nu vezi cat de bine arata?”

Ba vad cat de bine arata, dar mai vad si ca sunteti niste proaste facute gramada, care au impresia ca daca se arata interesate de fotbal, ajung la sufletele masculilor din jurul lor. Va dau un pont, gratis: barbatii nu vor o femeie cu care sa bea bere cand se uita la un meci de fotbal; nu vor sa imparta bucuria iesirilor cu baietii la meci, pe stadion. Bineinteles ca o sa se arate incantati in prima faza, dar mai apoi vor simti ca le invadati spatiul, atat de bine definit din cele mai vechi timpuri.

Plus ca se vor prinde repede ca in afara de Ronaldo asta frumos nu stiti nimic despre fotbal. Ce campionate, ce ligi, ce cupe… Daca o sa va povesteasca despre lovitura libera a lui Gatuso (aia misto, din 2005, cand Milan a jucat cu Fiorentina, la care Lobont a cam fost spectator), o sa va uitati cam ca vaca la balet, ca nu stiti nici cine-i Gatuso, nici ce cauta orasul ala plictisitor in discutiile despre fotbal.

Offf, femeile astea nu mai fac nimic pana la capat….


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *