Filme mai noi si mai vechi

Convalescenta presupune activitati la domiciliu. Daca in primele doua zile de viroza n-am deschis laptopul nici cat sa dau un ochi pe mail, mai apoi l-am folosit pentru a ma uita la niste filme, ca am “inchiriat” cateva, cat se mai poate.

Ce-am vazut, povestesc mai jos, pe scurt.

Capote, 2005. Nu-l vazusem pana acum cateva zile, desi era pe lista mea de vizionari de foarte multa vreme. Philip Seymour Hoffman e demential de misto in rolul lui Truman Capote, iar povestea romanului “In cold blood” e foarte emotionanta. Bun film, il recomand cu toata inima.

Les Rois Maudits, 2005. Mini serie filmata partial in Romania, la Castelul Corvinilor, si urmareste destinul regilor Frantei, blestemati de Jaques de Molay (Mare Preot al Cavalerilor Templieri) in momentul in care a fost ars pe rug. E foarte misto de urmarit, am priceput mai bine o bucata buna de istorie, urmarind aceasta mini serie.

The Pianist, 2002. Revazut, de fiecare data plang cand il vad. Adrien Brody e exceptional, iar povestea imi aduce aminte, de fiecare data, de ce sunt norocoasa ca traiesc acum, in vremurile astea (care sunt ele tulburi, dar nu asa cum au fost cele din vremea “domniei” lui Hitler).

The Girl with a Dragon Tattoo, 2011. Excelent film, m-a tinut cu sufletul la gura de la inceput pana la sfarsit. Un fel de Agatha Christie modern, cu suspans de ala adevarat, cum n-am mai vazut in multe filme din ultima vreme. De vazut, musai.

Daca mai aveti recomandari de filme, le astept cu drag in comentarii :)


14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *