Gazeta de festival oradean: “As face teatru, dar vreau televiziune”

Aseara, in cadrul Toamnei Oradene, a fost programat un spectacol cu Florin Piersic Jr. si Petre Fumuru, Zaruri si carti pe numele lui, al spectacolului.

Piesa, adaptare dupa Tommy Macweeney, e o comedie de situatie, in care patronul cel aproape psihotic isi calca in picioare angajatul obedient si nu foarte destept. Chiar Florin piersic Jr. spune despre spectacol: “nu cautati intelesuri ascunse, e doar o comedie de situatie cu un dialog scris genial”.

Pentru toti cei prezenti aseara la spectacol, surpriza a venit din partea lui Petre Fumuru, un actor aproape nestiut, mai cunoscut publicului drept prezentator meteo la Realitatea sau ca facand parte din echipa Povestirilor Adevarate de la Acasa TV.

Recunosc, nu credeam ca Petre e actor. Cel putin, nu unul atat de bun. A fost cu totul pe scena, aseara, m-a uimit prin forta discursului si dictia atat de importanta la o piesa care se joaca intr-o sala in care acustica nu e atat de buna. Mimica, pozitia trupului, curajul, toate astea au facut ca, pentru mine, cel putin, Petre Fumuru sa fie revelatia sezonului.

L-am intrebat mai apoi de ce nu joaca mai mult teatru (spectacolul “Zaruri si carti” e singurul pe care il joaca, inca din 2000), iar el a raspuns, foarte sincer: “pentru ca vreau sa fac televiziune. Nu cred ca e corect sa ma angajez ca duc un spectacol la bun sfarsit, iar eu am un program infernal la televiziune.”

E organizat si foarte disciplinat. Mi-a spus ca se trezeste in fiecare dimineata la ora 3, pentru ca la postul de televiziune la care lucreaza, are doua job-uri. Si o duce asa de cativa ani buni. Disciplina se vede in fiecare gest si acum inteleg de ce acesti doi actori, Florin Piersic Jr. si Petre Fumuru joaca impreuna: “disciplina unui actor se vede cand se trezeste dimineata devreme si e pregatit sa faca ce are de facut, fara sa se simta stanjenit de primele ore ale diminetii.” – Florin Piersic Jr.

Daca auziti vreodata ca acest spectacol se joaca si puteti ajunge la el, va rog sa o faceti. Va veti relaxa incredibil de mult.

*Forografii realizate de Dreamstudio, Oradea.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *