Gazeta de festival oradean: are we there yet?

E lung festivalul asta. Trei saptamani nu sunt de ici-de colo si eu nu ma pot gandi decat ca treaba mea e asa,  un fel de 1% din cat face Flavius. El e singur cu organizarea, platile, lupta cu comerciantii, plus ca are o foarte mare responsabilitate: alegerea spectacolelor.

Eu, recunosc, vreau acasa. 5, 6, 10 zile de festival, e mult. Insa 16, cate stau eu aici, e imens. Doamne fereste, nu zic ca ma plictisesc sau ca nu mai pot munci, dar mi-e dor de Timisoara si de casa mea. Si as vrea sa le multumesc oradenilor ca fac tot posibilul sa ma sustina si sa ma sprijine, ca au simtit ca nu mai sunt la capacitate full. Asa ca merg mai departe, doar avem multe de facut, inca.

Dupa o saptamana cat se poate de muzicala, cu folk si mult jazz, urmeaza una de teatru, mult teatru, teatru de calitate, teatru care bine-dispune, teatru jucat de actori mari ai scenei romanesti. O sa vina Horatiu Malaele, Florin Piersic Jr., Adriana Trandafir, George Ivascu si altii, pe care abia astept sa-i vad.

La spectacolele de marti si de miercuri (adica cele cu Malaele si Piersic Jr.), biletele sunt aproape sold-out, ceea ce inseamna ca saptamana Festivalului de Teatru Scurt nu le-a potolit oradenilor setea de teatru. Ceea ce e mai mult decat bine. Si asta ne bucura foarte foarte tare.

Eu una ma bucur ca sunt oameni din tara care ma intreaba ce-i cu festivalul asta, asta inseamna ca munca noastra se vede, asa, putin. Vreau sa-i multumesc lui Razvan Penescu pentru ca a publicat si review-ul saptamanii trecute de toamna Oradeana pe Liternet, unul dintre cele mai frumoase si complexe site-uri de cultura din Romania.

Deci, care mai veniti la Oradea?


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *