Gradina Botanica din Cluj – un rai la indemana tuturor

Pentru ca excursiile Redescopera Romania nu au fost si nu vor fi niciodata de ajuns, am hotarat eu cu mine sa nu scap nicio ocazie de a mai vizita cate o cetate, biserica, muzeu, orice ma face sa ma simt mandra ca am ramas sa muncesc si sa traiesc in Romania. Iar ca semn de apreciere pentru ceea ce au facut Petrom si partenerii, pentru faptul ca mi-au insuflat microbul, fiecare articol din categoria “hai sa-mi cunosc tara” se va termina cu citatul standard al articolelor din cadrul Redescopera Romania.

Inca din vara anului trecut, cand am fost in Gradina Botanica a Clujului pentru doar o ora, mi-am dorit sa ajung sa o vad mai in detaliu si sa ajung prin minunatele sere in care cresc arborii tropicali. Dupa nebunele zile de alegat la spectacole, filme si petreceri, ziua de duminica a fost perfecta pentru un moment de relaxare, mai ales ca a iesit soarele dupa niste zile in care a plouat si a fost destul de frig.

Ceea ce m-a intrigat de la inceput a fost curatenia gradinii: iarba taiata, aleile curatate, plantele foarte ingrijite, ceea ce nu e lucru putin si nici usor. Ca fost manager de depozit de flori, pot sa spun cu mana pe inima ca oamenii care se ocupa de ingrijirea gradinii sunt foarte constiinciosi, eu imi bateam capul cu doar 320 de mp plini cu plante la ghiveci si flori taiate, iar spatiul pe care l-am vazut la Cluj e cu muuult mai mare. La fel, inca o chestie pe care am apreciat-o, n-am vazut pe nimeni in zona care sa curete locul de fata cu vizitatorii, deci ii banuiesc pe ingrijitori ca fac lucrul asta noaptea, cand nu deranjeaza pe nimeni.

Mi-a placut, am stat vreo 3 ore si cred ca nu am vazut nici jumate din cat as fi putut vedea, asa ca pun in program revizitarea gradinii la urmatoarea vizita la Cluj.

Palmierul cel urias din serele gradinii.

Trandafiri aflati la iesirea din sere.

Loc de tras sufletul si odihna, la mijloc de plimbare.

Niste nuferi.

Vedere din turnul de apa.

Cateva poze mai puteti vedea si pe Facebook.

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *