#Hmeet – cu bune si cu rele

Excursia pana la Sibiu a fost una usor de cosmar, dar o sa revin cu povestea, vorba cuiva, nu esti blogger daca nu ti se intampla o gramada de rahaturi.

Bineinteles, am ajuns la #hmeet cu doua minute inainte de prima pauza, adica la vreo ora si ceva dupa ce au inceput prezentarile. I-am cerut lui Chinezu pupatura mea zgomotoasa, am imbratisat-o pe Ruxa si am trecut la treaba: o tigara si o cola, ca eram obositi de pe drum. Pauza a fost relativ scurta, insa, si repede am trecut la a doua parte a intalnirii.

N-o sa ma apuc acum sa va povestesc cum s-a desfasurat intalnirea pas cu pas, o sa trec la parti bune si parti rele, cu mentiunea ca imi doresc ca acest articol al meu sa fie privit ca un feedback si in nici un caz ca o critica.

Ce mi-a placut:

– sibienii au reusit sa adune multi oameni din online, de prin toate colturile tarii: i-am vazut pe Lorand, Stefan Murgeanu, Vlad Dulea, Nicu de la InfoDeltaRo, Oana Bratila si multi multi altii carora le cer scuze daca nu i-am mentionat aici.

– am vazut prezentarea unui proiect de blog turistic care vrea sa faca mai mult decat fac paginile existente deja pe piata: “Pe viajoa.ro ne aventuram in explorarea autenticului si traim calatoriile dincolo de traseul turistic. Plecam la drum cu cel mai valoros bagaj, mintea deschisa, convinsi fiind ca dupa fiecare experienta vom descoperi o noua perspectiva din care sa privim lumea.”

– Oana Bratila a prezentat Let’s Do It, un program de “curatenie mondiala” facut intr-un fel organizat, in cate o tara, pe rand; intrati la ei pe pagina si veti afla mai multe; tot ea a vorbit despre apPRentice.ro, un proiect care vrea sa vina in sprijinul celor care vor sa faca PR de calitate.

– mai pe scurt, proiecte interesante (nu le-am descris pe toate, ia mai puneti mana si veniti la evenimente de astea, sa stiti si voi ce se intampla in online-ul mioritic), oameni faini si o initiativa minunata; urmeaza partea mai putin frumoasa :D.

Ce nu mi-a placut:

– n-a existat un moderator pe twitwall-ul evenimentului, adica un om care sa sintetizeze tot ce se vorbeste acolo; cei care au vrut sa inteleaga ce se petrece, n-a putut afla prea multe urmarind hashtag-ul #hmeet.

– ma asteptam sa vad mai multe proiecte ale oamenilor din Sibiu; organizatorii ar fi trebuit sa se indrepte mai mult spre proiecte locale si sa-i incurajeze pe cei care au asemenea proiecte in lucru sa vina si sa le prezinte.

– mai mult de jumatate din prezentari s-au bazat pe faptul ca oameni din Bucuresti au venit la intalnire; nu zic ca ei nu sunt buni, ca nu au ceva de spus, dar eu cred ca aceste evenimente se fac local tocmai pentru ca si noi, cei care nu locuim in Bucuresti, avem ceva de spus in online-ul asta.

Ca sa inchei, o sa-i parafrazez pe Bobby Voicu si pe Cristi Manafu: dezvoltati-va local, aduceti in fata proiecte facute si in alta parte decat in Bucuresti, avem oameni buni cu care sa iesim in fata.


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *