Ideo Ideis – laureatii

Sunt in ziua a doua de Anonimul, dar v-am ramas datoare cu premiantii celei de-a 6-a editii a festivalului Ideo Ideis. Trec la subiect apoi va povestesc niste momente dragute din timpul festivitatii.

Cea mai buna scenografie: Ateliearul de teatru
Cea mai buna muzica: Hooleelogans
Cea mai buna miscare scenica: Brainstorming
Premiul de popularitate: Alex (Grasutul) pentru rolul din “Doamna Deleanu”
Cea mai buna actrita in rol secundar: Ana Cretu pentru rolul din “Forma lucrurilor”
Cel mai bun actor in rol secundar: Laur Papuc pentru rolul din “Insecte”
Cea mai buna actrita in rol principal: Silvana Mihai pentru rolul din “Momo”
Cel mai bun actor in rol principal: David Craioveanu pentru rolul din “Sanziana si Pepelea”
Premiul Ideo Ideis: Trupa Gong
Premiul Godot: Hooleelogans (acest premiu consta intr-o invitatie de a ajuca piesa “Sanziana si Pepelea pe scena teatrului Godot din Bucuresti)
Premiul juriului: Hooleelogans
Cea mai buna regie: Mihai Prejban pentru “Sanziana si Pepelea”
Cel mai bun spectacol: Momo

Cel mai frumos moment a fost acela in care Catalin Stefanescu a anunta un premiu introdus odata cu aceasta editie a Ideo Ideis, adica premiul FITS. Acest premiu consta in invitatia de a juca o piesa de teatru pe scena celui mai mare festival de teatru din tara si a fost castigat de Atelierul de teatru, cu piesa “Momo”.

Gala festivitatii de premiere a fost una din cele mai amuzante pe care le-am vazut vreodata. Tineretea si energia tuturor i-a facut pe organizatori sa ne disteze cu tot felul de momente care au ridicat sala in picioare.

Shtang Boyz (adica departamentul tehnic al festivalului) au avut un moment in care au dansat Haka, dansul razboinic al maorilor, populatia bastinasa a Noii Zeelande. Desigur, n-au stiu chiar toate versurile, dar la impresia artistica au luat 10 cu felicitari. Cititi aici un reportaj despre ceea ce au facut ei in timpul festivalului.

Am mai vazut si doua epidoade din Star Wars, cu personaje Jedi si un Yoda inalt cu degetele lipite, doua cate doua, cu banda adeziva. Iar filmul festivalului a fost, fara indoiala, serialul (de 5 episoade) despre bunele maniere azi, care a reusit sa amuze aststenta la fiecare episod.

Sper ca amandoua sa fie urcate undeva in curand si sa vi le arat si voua, sunt absolut mnunat realizate, iar inventivitatea e debordanta.

Nebuloasa over and out de la Ideo Ideis. Ne citim la anu’ :)


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *