Imi pare rau

Ca doar scandalurile ne mai trezesc din amorteala si ne ridicam vocile doar atunci cand tre sa ne balacarim.

Ca ne batem joc de tot ce e frumos in tara asta (ca sunt atatea lucruri frumoase) aruncand cu noroi in ceea ce altii fac bine si cu drag. Mi-aduc aminte despre un fel de scandal din Sibiu in care primarul Johannis era acuzat de afaceri ilegale cu imobilele vandute cu legea 112. Ca fura, ca si-a facut casa nu stiu unde, ca are concedii prin tari straine, de astea, mizerii. Parca li se pusese tuturor o pata imensa pe ambii ochi si nu mai vedeau reconstructia Sibiului din temelii, parcul industrial in care companiile venisera cu hale industriale si locuri de munca garla.

Ca nu mai suntem in stare sa discernem, absolut deloc, ca ne agatam de un fir si nu mai vedem toata funia de care ne-am putea tine mai bine.

Ca nu suntem in stare sa ne informam si luam de bun tot ce zic ziarele, televiziunile, fluturasele de campanii, x-y-z pe statusuri de Facebook, ca am obtinut dreptul la informare si ne doare-n cur, ca nu stim sa-l folosim. Sunt curioasa cine cacat a citit nenorocita aia de lege a sanatatii si stie ca SMURD-ul e ultima noastra problema din legea aia.

Ca ne-am obtinut libertatea asta pe care-o trambitam pe la toate colturile si cand e vorba de facut ceva, toata lumea are treaba, facem zacusca sau punem muraturi. Libertatea se mentine cu efort, altfel putem sa ne stergem la fund cu ea.

Ca nu votam, ca nu ne implicam, ca nu ridicam ochii din pamant decat atunci cand trebuie sa ne uitam in curtea vecinului si sa vedem cat mai are capra aia de trait.

Ca suntem prea romani sa ne pese, cu adevarat, de orice.


14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *