Intamplare cu degustare si recomandare

Ca am fost la crama Liliac stiu deja multi dintre voi. Despre frustrarea pe care am simtit-o acolo a scris mai bine Andrei Cismaru, eu n-o sa va mai spun cat de rau a fost ca n-am putut sa gust mai nimic. Ca asa-i cand esti sofer.

Nu m-am putut abtine din gustat, insa, atunci cand in pahare ne-a fost turnat un cupaj dintre Chardonnay si Pinot Gris, adica acele vinuri albe pe care le prefer intotdeauna cand e vorba sa aleg ceva care imi place in mod deosebit. Cand spun “gustat”, apai chiar atat a fost: mi-am inmuiat buzele in licoare, am mirosit si adulmecat aroma minunata si…cam atat.

Pe langa vinurile minunate de la Liliac, am avut, in sfarsit, ocazia sa o ascult pe Ioana Micu (pe care o cunosc de ceva vreme) vorbind despre vinurile pe care podgoria le produce, despre vinuri in general, despre pasiunea de a bea un vin bun. E fascinanta aceasta femeie, as asculta-o ore in sir, as urmari-o fara sa vreau sa fac altceva, pentru ca oamenii cu un asemenea entuziasm trebuie pastrati in minte si rememorati ori de cate ori simtim ca obosim.

Nu mi-am dat seama cat de mult am apreciat calatoria la Liliac pana aseara, cand, povestind cu un domn despre viniluri (de care e super pasionat; discutia noastra se tot intrerupea din cand in cand, ca sa-mi spuna despre cat e de misto sa ai un pick-up in casa), m-am trezit spunand: “Data viitoare cand stii ca vei avea o seara intreaga la dispozitie ca sa-ti asculti vinilurile preferate, comanda-ti inainte de pe net niste vin de la Liliac. Mi-ai zis ca iti place vinul rosu, incearca-l pe al lor. De fapt, incearca-le pe toate.

In timp ce spuneam cuvintele astea, ma gandeam ca despre asta e vorba cand ajungem sa vizitam locuri in care invatam despre lucruri misto din tara. Fie ca e vorba de un vin, o pensiune, un serviciu etc., recomandarile care vin “pe negandite” sunt cele mai bune, sunt acelea de care trebuie sa tinem cont. Drept urmare, cand m-oi intoarce din calatorii, o sa fac ceea ce n-am facut, inca, pana acum: o sa-mi comand niste vinuri, online.

Ca un fel de PS, Liliac are pana pe 7 octombrie un concurs foarte simpatic pentru cei creativi: alegeti un nume si un slogan pentru acest vin si puteti sa petreceti o zi in podgoria Liliac de la Batos. Care podgorie e un loc de vis si de visare. Cam asa:

Sau asa:

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu spijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobsLiliacGimmyLumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor.

Credit foto 1: Gaben
Credit foto 2: Andrei Crivat


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *