Descoperirea anului – Mihai Nenita

Unul dintre concertele exceptionale de ieri (bine, cam toate au fost, ca Zoia Alecu si Vasile Seicaru ne-au cam pus la cantat si am facut-o cu bucurie) a fost cel al lui Ducu Bertzi, insotit de violonistul Mihai Nenita.

Ducu Bertzi a ramas unul dintre putinii artisti cu un netarmuit respect pentru public: imbracat impecabil, s-a adresat in permanenta publicului cu “dumneavoastra”, o atitudine care mie imi aduce aminte de ce e acest om atat de iubit de public. L-am intalnit dupa spectacol in sala de protocol si felicitarile noastre au fost primite cu modestie si bucurie.

Daca pe Ducu Bertzi il stie toata lumea, nu putem spune acelasi lucru despre Mihai Nenita, violonistul care ne-a uimit si ne-a ridicat in picioare. Eu una, dupa ce l-am auzit trecand de la muzica populara la jazz, in decurs de un minut, am tasnit din scaun, pur si simplu, regretand enorm ca nu am mai multe perechi de palme pentru a-l aplauda.

Domnul Bertzi zice ca performeaza in aceasta formula de cativa ani. Eu regret ca nu am stiut asta pana acum si ma bucur enorm ca am putut sa fiu in sala galei a doua a festivalului “Ziua de maine”, pentru ca acest tanar merita toata aprecierea noastra.

Aseara, dupa spectacol, ii ziceam lui Hoinaru ca as plati pentru un concert de-al lui Mihai Nenita aceeasi suma pe care am platit-o si pentru concertul lui Phil Collins. Sau pentru Deep Purple.

Va rog sa va luati cateva minute din timpul vostru. Merita. Enjoy:

Organizator: Consiliul Județean Alba. Parteneri Muzeul Național al Unirii Alba IuliaTeatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba IuliaCasa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia,Casa de Cultură a Studenților Alba IuliaAlba MallArt Cafe Downtown.


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *