Sunetele calde ale Timisoarei

Teo Milea mi-a intrat la suflet de prima oara in care l-am ascultat. Pune atata pasiune pe clapele alea incat e greu sa nu te lasi furat de sunete. L-am intalnit pe scena in diverse combinatii, ba pian cu voce, ba pian cu percutie si trompeta, ba pian cu chitara, Teo e omul care se adapteaza la orice fel de proiect care il lasa sa creeze si sa se desfasoare.

Si pentru ca Teo scrie muzica mai mult decat altii, acum cateva luni s-a nascut o colaborare minunata, intre el si Amalia Gaita, o tanara care, dupa parerea mea, e o bijuterie. O voce superba, puternica, originala si cultivata. Amalia are 18 ani si cred ca ceea ce face ea cu Teo Milea e doar inceputul unei cariere extraordinare.

Povestea noului album pe care o sa-l scoata impreuna e una inedita: invitati fiind la emisiunea Roxanei Morun de pe TVR Timisoara (despre Roxana trebuie sa va povestesc separat, e un om extraordinar si daca nu va uitati la emisiunea ei care e luni-miercuri-vineri la TVR Timisoara de la 20.30, pierdeti una dintre putinele emisiuni din Romania in care se arata lucruri de calitate si oameni care fac lucruri despre care merita sa vorbim), inainte de Craciun, Teo cu Amalia trebuiau sa cante o colinda americaneasca. Lui Teo nu i-a placut cum suna si a modificat-o pe loc, impreuna cu Amalia: au rescris niste versuri, au lucrat la linia melodica si a iesit ceva foarte dragut. In timpul emisiunii, in capul lui Teo se nasteau alte doua piese, iar Amalia a facut versurile.

Si tot asa, de cate ori sunt invitati la amisiunea Roxanei, mai iese cate o piesa de mare calitate. Iata un bun exemplu ca, daca oamenii potriviti cred in tine, limita e cerul.

Va las cu o piesa de-a lor, cu pianul lui Teo si vocea Amaliei si vreau sa va spun ca de 2 zile aceasta piesa e pe repeat la mine, “because I do believe in wonders”:

LE: urmatorul lor concert in Timisoara va fi pe 14 februarie, la ZAI.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *