Jurnal de JazzTM (2016)

jazz Sunt săptămâni bune de când îmi zic: mâine scriu despre JazzTM. Ediția 2016. A patra. Doar că niciodată nu mi se pare că pot să transmit cu adevărat bucuria și emoția pe care le am lucrând la acest festival. Am mai zis de câteva ori, zic și de data asta: e un privilegiu să mă aflu în preajma unor artiști pe care îi admir de foarte mult timp și să lucrez alături de o echipă de la care învăț enorm.

Cineva m-a întrebat aseară dacă sunt obosită și n-am știut ce să răspund. Nu mă simt obosită, mai degrabă simt emoția aia pe care o ai atunci când abia aștepți să se întâmple ceva. Munca mea acolo e mai degrabă imprevizibilă, așa că nu pot ști exact ce mă așteaptă. Singura cunoscută e că voi avea din nou inima plină la final de festival, făcând planuri frenetice pentru următoarea ediție.

Mâine seară, pe 1 iulie, la ora 20 fix (cei de la PLAI, producători ai festivalului, țin foarte tare la respectarea programului, iar schimbul de setup de scenă se face în maximum 15 minute între concerte), voi trăi momentul meu preferat al fiecărei ediții: primul sunet dinspre scenă spre public. Primele note, primele acorduri, primele aplauze. Pentru asta sunt acolo, pentru publicul fain și cald care e alături de JazzTM în fiecare an.

Revin zilele astea cu poveștile din backstage, să vă mai iau puțin cu mine printre artiștii care își oferă bucăți de suflet pe scenă.

Fotografia e făcută de Flavius Neamciuc la ediția a treia, la probele de sunet ale lui Marcus Miller. În foto suntem împreună cu fotograful lui Marcus, care a călătorit alături de el tot turneul european de anul trecut.

Un gând bun către organizatori și sponsori, fără ei n-am fi reușit să avem primul festival din România care se va filma la 360 de grade și nici una dintre cele mai tari scene (dpdv tehnic) din lume. Și nici trei scene, în loc de una, semn că festivalul crește sănătos și sigur. (Piața Victoriei, Parcul Civic și Parcul Castelului – în spatele Castelului Huniade, lângă parcarea de la defunctul cinema Studio).

Organizator: Primăria Municipiului Timișoara
JazzTM 2016 este prezentat de: Raiffeisen Bank
Sponsor: Continental Anvelope Timișoara
Susținător: Pilsner Urquell
Mașina oficială: Mercedes Benz prin Casa Auto Timișoara


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *