Komodo, am putea sa ne simtim mai comod?

Cum am scapat de pardalnica de gripa care nu se mai dadea dusa (pai da, ca sunt “iubibila” tare), cum m-am luat sa ma flendur prin oras, la aer. Bine, dar am avut motiv, ca o prietena draga s-a hotarat sa ma viziteze weekendul asta, sa-i fac pe ghidul in minunata Timisoara, pe care n-a avut ocazia s-o viziteze decat in interes de serviciu. Si dupa ce-am facut o scurta vizita (de vreo 4 ore) la Chateau Ebucataria, am hotarat sa incheiem seara la o poveste intr-o cafenea din Unirii.

Ce sa fie, ce sa fie, ca oferta-i larga. Hai Komodo. Ca e fancy, ca e cu stil, ca e..comod, asa cum ii spune numele. Cand am intrat, prietena mea era toata minunata de combinatia armonioasa de stiluri pe care o vedea in interior. Eu ranjeam, deja, cu gura pana la urechi, fericita ca am ales un loc care sa-i placa.

Ne punem la masa, apare Cristina, prietena mea merge sa-si pudreze nasul, vine don’soara care urma sa fie gazda noastra pe seara asta. Ii spun ca ne asteptam prietena sa se intoarca de la baie, sa comandam impreuna. Primesc o strambatura, insa a fost atat de subtila incat am crezut ca mi s-a parut. Dau din umeri, imi zic ca-s io prea fitoasa, mai o poveste, apare prietena, vine fata, hai sa comandam. La mine a fost simplu, ceva de portocale, nu fresh; Cristina isi ia un ceai, iar prietena mea ar vrea o ciocolata calda.

“Decat neagra sau alba”, vine raspunsul. “Nu, vreau o ciocolata calda normala, nu alba, nu neagra.” “Neagra simpla, alba cu alune, alba simpla”. “Alba cu alune”. Face stanga imprejur si revine. “Nu mai e decat neagra”. “Eh, neagra atunci”, suspina, resemnata, prietena mea. Vine comanda, ne apucam sa povestm, deh, ca fetele. Si fumam, si fumam, si fumam. Si scrumiera se umple si noi mai fumam putin. Subtil, fara sa vada nimeni, ii fac semn fetei (care statea cocotata pe un scaun de la bar), aratand spre tigara si scrumiera. Vine, schimba scrumiera, nu inainte sa imi arunce niste priviri ucigatoare. Mno, like I give a shit, ma gandeam.

Intre timp, Cristinei i se descarcase telefonul si o intreaba pe don’soara daca n-au un incarcator de nokia pe la bar. “Nu am, adica am, da-i ocupat”, vine raspunsul, pe o voce care ar fi spart si cel mai rezistent termopan din lume. Nici nu m-am uitat la ea in momentul in care spunea chestia asta si mai era si in partea cu urechea care nu aude bine. Dar atitudinea era evidenta. Merge tafnoasa inspre bar, barmanul ii spune sa se intoarca dupa telefon. Vine, il ia si merge spre bar la fel de nervoasa, moment in care prietena mea, aflata pentru prima oara ca turist in frumoasa Timisoara, o aude pe asta injurand de mama focului.

Sa nu mai zicem ca scrumiera n-a mai fost schimbata si ca n-am primit restul de la suma rotunda pe care i-o dadusem ca plata a consumatiei. Pur si simplu a luat banii si a plecat. Nu multumesc, nu pupati-ma-n cur. Ce, doar ea e ospatar intr-o crasma cu pretentii.

No amu sa-mi ziceti voi daca io mai calc pe acolo vreodata.


13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *