Maturitatea unei conferinte – PR Forum

PR Forum Mariott Prea multe de spus despre PR Forum nu am. Nu ca n-ar fi fost cam cele mai bune subiecte dezbatute la o conferinta la care am participat pana acum; nici ca, Doamne fereste, nu m-as fi simtit foarte bine printre toti acei oameni care imi sunt (mai mult sau mai putin) colegi. Insa ceea ce a devenit aceasta conferinta trebuie trait, in niciun caz povestit. Totusi, de amorul scrisului, o sa incerc sa spun cateva vorbe despre ceea ce am vazut si despre ceea ce am simtit stand in sala cea mare (si apoi in cea mica) de la Mariott, intr-o zi de martie. Miercuri.

Discutiile despre PR-ul de agentie la care au participat Crenguta Rosu (DC Communication), Hortensia Nastase (Golin Harris), Sorana Savu (Premium PR) si Oana Bulexa (The Practice) – moderate si/sau intaratate de Cristian Manafu, au fost mai mult decat constructive. Am vazut pentru prima oara niste oameni din agentii care spun lucrurilor pe nume si care nu mai vor sa povesteasca povesti.

Am iubit-o pe Oana Bulexa cand a spus “clientul nu trebuie abandonat atunci cand ramane fara bani, ci sustinut in perioadele mai dificile”, lucru pe care il fac si eu de cativa ani. Cred foarte tare ca parteneriatul e un fel de casatorie si daca un parteneri ti-a fost alaturi cand ai avut nevoie de el, nu e atat de greu sa intorci favorul si, astfel, sa pastrezi o colaborare care nu-ti face decat bine.

PR Forum Mi-a placut discutia despre companiile care vor sa masoare si sa monitorizeze mai mult decat sa faca research sau sa accepte un audit (menit sa controleze eventualele greseli contabilicesti care ar arde mult in cazuri speciale). E momentul sa le explicam clientilor nostri ca e foarte importanta monitorizarea, dar si mai important e research-ul facut punctual, pe fiecare campanie in parte. Chiar cred ca toata treaba asta cu PR-ul ar merge mult mai bine daca am pasi mai rar si mai apasat, in loc sa ne grabim sa prindem niste trenuri imaginare care oricum se strica pe drum.

Paul Holmes PR Forum Paul Holmes, vedeta acestei editii de PR Forum, n-a spus lucruri senzationale sau foarte noi. Felul in care le-a spus, insa, detasarea si bunul simt cu care a tras niste semnale de alarma (dar a si incurajat PR-ul, spunand ca e timpul lui acum, mai mult ca niciodata), au fost fix ceea ce conferinta asta avea nevoie.

PR Forum a ajuns la o maturitate de necontestat. E internationala, e desteapta, se discuta pe bune, face lumina acolo unde e putin intuneric. Iar lucrul care mi-a placut cel mai mult: oamenii au fost atat de atenti in sala (cand platesti bilet, e greu sa nu vrei sa tragi in tine toate informatiile) incat retelele sociale au stat mai linistite: tot ce s-a intamplat notabil a fost acolo, in sala de la Mariott.

Foto: Marian Cazacu | PR Forum 2014


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *