Ma mut in Muzeul Satului

Incepand de azi, am birou. Doar pentru cinci zile, dar a trecut ceva vreme de cand n-am mai avut un birou la care sa merg. Nici macar nu e un birou traditional, ci niste paleti asezati pe iarba, din loc in loc, printre niste copaci.

Colegii mei de munca sunt elevi si studenti, in mare parte. Cativa sunt putin mai mari, oameni ce se lupta in timpul zilei la un job solicitant si dupa-amiaza ajung si ei la biroul plin de iarba verde, copaci si banci pe care poti sta la odihna.

Am si un sef. De fapt, doi. Co-fondatorii PLAI, Tako si Ţuca, care-s atat de sefi incat nu am vazut niciodata vreo cearta in grupul asta de oameni, de vreo doi ani de cand ma invart printre ei cu diverse ocazii. Ba chiar devin usor enervanti (bine, nu sunt enervanti, ma alint) cand iti multumesc dupa fiecare lucru pe care il faci. Ca asa-s ei, vorbesc cu caldura si blandete, te conving sa faci lucruri pe care ai zis cu maxima siguranta ca nu le vei face. (asa am zis eu cu niste aplicatii de mobil: ca nu le voi folosi; ghiciti cine instala aseara de zor aplicatii mobile?)

Acesti copii, care muncesc in Muzeul Satului de dimineata pana seara, sunt magici. Din mainile lor au iesit casute din lemn, corturi aranjate frumos, saci pentru stat la odihna, scena prezentabila, loc curat si pregatit de oaspeti. Isi aduc mancare unii altora, cara sticle cu apa peste tot prin Muzeu, sa nu le ramana colegii insetati, manuiesc fierastraie si bormasini, vopsesc paleti si casute, ba chiar aseara s-a muncit vreo 3 ore la capsat si legat 5000 de caiete-program.

Constructie voluntari PLAI 2013

Daca mergi in vizita, oricine-ai fi, dai o mana de ajutor. Pentru ca asa se intampla, nu se poate controla lucrul asta: esti acolo, cineva de langa tine are nevoie sa mute o masa, pui mana si muti masa. Si absolut totul se face cu zambetul pe buze. Scrie mare, in cladirea care serveste ca loc de birou (exista si asa ceva): “Facem asta pentru ca ne dorim, deci am putea sa ne distram.”

Peste doua zile incepe PLAI 2013. Zona de camping e pregatita, la scena vor veni in curand echipamentele, echipa e organizata pe departamente, entuziasmul si-a facut loc in stomac, emotiile ne coplesesc. 80 de oameni, toti voluntari, toti muncind pentru ceva ce vor tine minte o viata intreaga. Sute de ore de construit si amenajat un loc special, zeci de cafele, multe asteptari si o gramada de recompense in privirile celor care vor veni sa vada concertele si activitatile culturale.

Zona camping PLAI 2013

Sa ne tineti pumnii, sa ne fie week-end-ul cu soare.

Festivalul PLAI 2013 este organizat de Asociaţia Culturală  Sunet Ambianţă  Timişoara şi Casa de Cultură  a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural RomânConsiliul Judeţean Timiş și Institutul Francez din Timișoara.

Sponsori principal PLAI 2013: HELLA

Sponsori: Euro GSM și Staropramen

Sustin investind in dezvoltarea PLAI: Cabinet MercescuDraxlmaierKathrein,ContinentalIHM Total Consult și Quark Motors.

Ultrabooks Toshiba

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *