Mic compendiu despre Startupdays

Sambata am participat la Startupdays, primul eveniment local-regional care vine in sprijinul antreprenorilor online. Stiu ca asta pare o chestie destul de tehnica, asa ca poate va intrebati ce am cautat eu pe acolo.

In primul rand, de curiozitate. Stiu ca sunt multi oameni cu idei bune, in Timisoara si prin zona, si vroiam sa stiu care e felul in care se prezinta o idee aplicabila in online. In al doilea rand, m-am dus sa invat ce inseamna comunicare de la cel mai inalt nivel, pentru ca mentorii acestei sesiuni de pitching au fost, in ordinea asezarii la masa: Bobby Voicu, Cristina Alexandru, Cristi Teichner, Radu Ticiu si Cristian Manafu.

Nici nu stiu de unde sa incep. Inca din seara de vineri, cand am avut o intalnire prieteneasca, in care s-a discutat despre trendurile online, am realizat ca vreau sa ma implic mai mult in ceea ce inseamna evenimentele facute exlusiv pentru online. Ca am ajuns la un moment in care trebuie sa ma implic si ca poate depinde si de mine ca aceasta zona a tarii sa se ridice si sa nu ne mai raportam cu totii doar la Bucuresti. Ca putem sa facem ca lucrurile sa se intample si aici.

Sambata, la sesiunea de pitching pentru weekendul de la Valiug, au fost prezentate ideile inscrise pe site-ul Startupdays. Citisem cateva cuvinte despre fiecare idee in parte si eram curioasa cum pot deveni acestea niste afaceri adevarate. Desi foarte bune, toate, prezentarile lor au lasat de dorit, idee impartasita si de ceilalti participanti la evenimentul de la NH Hotel. In afara de patru idei (dintre care trei au si castigat), celelalte sase au avut grave greseli de prezentare. De fapt, parerea majoritara a fost ca nu atat prezentarea, cat faptul ca documentarea a lipsit cu desavarsire, a ridicat nemultumirea audientei.

Cei cinci mentori au avut pareri foarte bine punctate si mi-am dat seama ca de aia sunt acolo unde sunt, pentru ca sunt fluenti, pertinenti si la obiect, intotdeauna. Cand Bobby Voicu ne-a certat ca aplaudam remarcile inteligente, in loc sa taxam proasta prezentare, am lasat usor capul in pamant si l-am ascultat, ca mare lucru nu mai puteam face. Foarte bine punctata a fost si interventia de la sfarsitul prezentarii ideilor, in care mesajul a fost clar: “fiti pasionati de ideile voastre, dar nu va mai indragostiti de ele; acceptati parerile celorlalti ca pe un feedback, nu ca pe o critica”.

Una peste alta, atat de mult mi-a placut ce s-a intamplat acolo, incat m-am inscris la una din ideile castigatoare, ca sa particip si eu la realizarea unui proiect; mai exact, fac parte din echipa lui Alex Blogu, care, impreuna cu noi, va incerca sa realizeze un tutorial pentru inghitit bere.

Felicitari Cristina, Alex, Cristi Teichner si toti cei care ati avut un aport la acest eveniment, primul de felul acesta pe zona de vest a tarii. Hai ca putem!


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *