Valiug-Crivaia-Semenic

Weekendul trecut, cu ocazia Startupdays, am ajuns din nou la Valiug, mai exact, in satul Crivaia, ca acolo e “coliba” celor de la Gasthof Tirol (dada, aia de vreo 4 margarete, cu jacuzzi, sauna etc). La o vreme, pe cand echipele munceau cu drag si spor, avant si bucurie, am fugit pentru o ora si jumatate pana la Semenic, statiune de munte, cu partie micuta, dar draguta.

Fiind inceput de octombrie, era cam pustiu pe acolo. De fapt, pustietatea se simte inca inainte sa ajungi in statiune, cand vezi niste mori de vant parasite, ramasite ale unui semi-proiect de energie eoliana inceput de comunisti. Am vazut o gramada de cabane parasite, cu geamuri sparte si ziduri care stau sa cada.

Am urcat pana la pietre, am gafait putin, ca atata tabac tre sa se simta undeva, dar a meritat. Privelistea de sus e superba, iar aparatul cu care eram dotata n-a prea izbutit sa cuprinda frumusetea peisajului.

De vizitat? Da. De stat? Nu stiu, poate ca iarna e mai multa animatie pe acolo. Dar e un loc bun de pus pe harta turistica a romanului dornic sa-si cunoasca tara.

PS: Poze Valiug – Crivaia si Semenic.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *