Nopți la Dunăre

Moarte in Sarajevo Anul ăsta m-am plimbat ca-n vremurile bune. Trei luni și șase festivaluri, un bilanț deloc rău. Partea și mai bună e că urmează încă trei până la finalul lunii octombrie.

Cel de-al șaptelea festival pe care-l vizitez anul ăsta e o premieră pentru mine: Divan Film Festival. Un eveniment care începe în câteva zile și care se desfășoară la Craiova și la Port Cultural Cetate între 20 și 28 august. Despre care am auzit o grămadă și la care abia aștept să merg (am încercat și anul trecut, dar n-a fost chip să-mi iasă).

Sub motto-ul „Povești urbane din Balcani”, ediția 2016 pare să fie croită cumva pe sufletul meu recent îndrăgostit de tot ce înseamnă cultură balcanică. Începând de la muzică, trecând prin filme și încheind cu gastronomia, sârbii, croații, muntenegrenii sau bulgarii s-au așezat comod în sufletul meu. O să stau la Port Cetate cinci zile, timp în care sigur voi scrie aici momente de la Dunărea cu filme bune și mâncare aleasă (că doar n-o sa merg numai la cultură înaltă; filmele-s bune, dar dacă-s însoțite de-un vin și de ceva bun de mâncare, devin excepționale). Sigur, ca după orice perioadă de excese culinare, mă întorc la frunze după ce plec de acolo.

Programul se găsește aici. Eu mi-am notat așa:

– scurtmetrajele, 26 la număr (nu eram eu dacă nu-mi puneam asta în program)
– Marilena de la P7
– Moarte în Sarajevo
– masterclass-ul despre montaj video ținut de Aleksandra Milovanović
– plajă la Dunăre
– să nu închei nici o seară fără vin roșu

Foto: still din filmul „Moarte în Sarajevo”


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *