O poveste dintr-o crasma

Era o draguta seara de sambata seara (vorba asta e trademark Ovi Sirb) si eu eram intr-una din crasmele sibiene, ca inca nu ma mutasem in frumosul oras de pe Bega. Nu eram singura, eram cu niste prieteni, colegi, nu mai stiu ce sarbatoream, probabil venirea weekend-ului sau faptul ca unul isi omorase paianjenul din casa. Ca aveam noi o regula sa nu bem nemotivat, intotdeauna trebuia sa inventam un motiv.

Si cum dansam io asa, de vreo ora si ceva, ma uit in stanga mea si vad o papusa de asta de portelan care statea la masa de langa. Teapana, cu o pozitie perfecta a corpului, capul usor inclinat si buzele incordate. Uber-date-cu-gloss. Dau din umeri si imi vad de treaba. Hai noroc, condoleante pentru paianjen, mai o gluma cu “nutria alba cu coada lata” (asta e o povetse savuroasa, o sa incerc sa o scriu, desi nush daca-mi iese, ca e foarte vizuala) si uite asa mai trece o ora. Sau doua. Ma uit din nou in stanga mea si vad papusa. Era exact in aceeasi pozitie, de data asta cu o tigara in mana si, cel mai important, cu gloss-ul la locul lui.

No, amu, nush cati dintre barbati stiu, dar spoiala aia de buze nu tine mai mult de jumatate de ora, mai ales cand esti in vreun club, bei ceva si mai si fumezi. Deja eram fascinata de fiinta care parea vie (avea o tigara din care tragea din gand in cand), dar care, in afara de asta, nu dadea nici un semn ca i-ar curge sange prin vene. Marturie stateau acele buze perfect rujate.

La un moment dat, ma duc la baie. Cand ma pun sa ma spal pe maini, cine intra? Papusa. Fiind aproape beata, am ceva curaj si o intreb, cu toata sinceritatea din lume: “Fata mea, cum dracu’ tii gloss-ul ala pe buze de 4 ceasuri deja?” Se lumineaza la fata, zambeste si imi explica, exemplificandu-mi: “Pai te dai cu gloss, apoi bagi in gura degetul mic, inchizi buzele in jurul lui si dupa aia tragi degetul afara. Iei surplusul de gloss. Dar trebuie sa fii atenta, paiul si tigara trebuie duse in acelasi loc, de fiecare data, adica in mijlocul buzelor.”

Inutil sa va explic ce mi-a cazut mandibula. Instant, mi-am dat seama de ce fata avea asa o privire concentrata: pai voi va dati seama ce inseamna sa duci, intotdeauna, tigara EXACT pe mijlocul gurii?


13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *