Oameni de nimic

Oamenii sunt jegosi. Nu toti, desigur, nici macar majoritatea, dar unii sunt atat de naspa ca iti vine sa-i iei sa-i arunci in Bega. Pe astia de la Timisoara, desigur, voi, ceilalti, alegeti-va un rau si inlocuiti.

Povestea e asa. Una dintre cele mai vechi prietene ale mele are o gradinita de vreo 10 ani, una dintre cele mai cunoscute in Timisoara. Tom & Jerry pe numele ei (al gradinitei, desigur). Stiu gradinita aia de la inceput, de pe cand era intr-un apartament de bloc, cu trei camere. La vreo doi ani dupa ce a deschis-o, a mutat-o la casa, in zona strazii Mures. Intai a avut amenajat parterul casei, apoi a amenajat si etajul I. Angajatii, unii dintre ei, sunt acolo de cand s-a deschis gradinita. Nu va mai zic de grija pentru copii si de curatenia care e acolo, ca doar nu exista pe piata de 10 ani degeaba.

Acum cateva luni ma suna fericita ca si-a gasit inca o casa, in alta zona a Timisoarei, in Bucovina. M-am bucurat foarte tare, stiam ca vrea sa se extinda, ca existau cereri si din partea asta a orasului. S-a vazut cu proprietarii, la fel de tineri ca si ea si sotul ei, si-au strans mainile, au facut contractul si au purces la amenajare. Dulapuri, paturi, bucatarie, receptie, jucarii, spatiu de joaca, totul ca la carte. Copiii au inceput sa vina, iar dupa primele doua saptamani de la inaugurare aveau peste 20 de copii. Deh, reputatia vorbeste, in cazuri de astea.

Luni, prietena mea primeste un telefon de la proprietari cum ca vor sa se intalneasca cu ea. Ca un amanunt important (zic eu) doamna care e proprietara e sora unuia dintre cei mai buni si vechi prieteni ai sotului prietenei mele. S-au intalnit si a venit bomba: “Te rog sa eliberezi spatiul pana la 1 septembrie pentru ca vreau sa imi deschid eu gradinita aici. Ti-am dat preaviz de 30 de zile, conform contractului, nu ma intereseaza cum faci, dar vreau sa te muti.”

Evident, prietena mea e acum in stare de soc, pentru ca parintii suna intr-una si vor sa isi inscrie copiii. Nu cred ca se mai pune problema sa ramana acolo, dar intreb si eu, ca nu sunt avocat: se poate face ceva in sensul asta? Adica nu mi se pare normal deloc sa poti fi dat afara din spatiul pe care l-ai inchiriat, asa, fara niciun motiv, doar pentru ca proprietarii au senzatia ca pot sa isi faca aceeasi afacere.


24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *