Paparazzo de TIFF

Nu m-am apucat sa fug dupa vedete sa le fac poze, insa am facut un tur al Casei TIFF si i-am gasit pe vajnicii muncitori din spatele cortinei, acei oameni care ne fac noua sederea mai usoara. Unii obositi, altii si mai obositi, dar absolut toata lumea rade in acelasi ritm cu care munceste.

Marius Perijoc e un fel de globetrotter. Ieri a fugit pana la Oradea, s-a intors aseara, azi dimineata a plecat la Dej, iar acum e din nou la sediu. Zambeste, dar vedeti si voi cat e de obosit. Marius e la departamentul de IT al TIFF.

Marian Hurducas se ocupa de bloggerii oficiali ai festivalului. Programe personalizate, recomandari zilnice, grija sa ne fie cald, sa avem cafeaua la prima ora, sa avem toate informatiile care ne trebuie.

Anca Maco, impreuna cu echipa ei, se ocupa de tot ce inseamna blogul festivalului, plin de informatii. Vesela si ea, la fel de obosita ca toata lumea. Insa, daca o intrebi, ti-ar spune ca vrea sa lucreze in ritmul asta tot timpul.

Pe Bogdan Besliu l-am gasit in fata laptopului, scriind pe blog. El e cel ce scrie live-urile din casa. Si tot el e cel ce da din casa :)

Andrei Dobrescu e regizor (a primit anul trecut premiul bloggerilor prezenti la Anonimul, in Sfantu Gheorghe) si, pe langa asta, se ocupa de jurnalistii internationali prezenti la TIFF. Rare sunt momentele in care nu vorbeste la telefon.

Andrei Palatkas se ocupa de TIFFTv. Toata ziua e cu camera in mana, filmeaza atmosfera, interviuri, oameni, chiar si melci. Cred ca ar filma si in somn, daca ar putea. Ah, pasiunea lui mistuitoare e pentru filmele lui Kubrik, eu n-am vazut pana acum om care sa povesteasca cu atata pasiune despre el si filmele lui.

Am gasit-o, intr-un colt de casa si pe Raluca David, regizoarea scurt metrajului Gobbel, care e inscris in competitia locala TIFF. Pe langa fotografie, am tras-o si putin de limba si am intrebat-o pe unde a mai fost cu filmul. Mi-a spus ca a fost la Roma si se pregateste sa mearga in Egipt. Poate-poate vedem filmul inscris si la Anonimul, anul acesta.

Suntem multi si veseli aici, dar ziua e abia la inceput. Sa vedem niste filme, zic!


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *