Parisul fara pantofi cu toc

10154389_10201094610128020_7459755326482295548_n Intotdeauna mi-am imaginat ca, atunci cand voi merge la Paris, o sa am pe mine “the little black dress”, o pereche de pantofi cu toc (rosii) si un “trench coat” care sa ma apere de ploaie, desi o sa ma plimb pe strazi fara umbrela. Vazusem prea multe filme cu Audrey Hepburn, probabil, atunci cand mi-am bagat in cap imaginea asta.

Realitatea difera putin: nu mai am in garderoba nici macar o singura rochie neagra, iar de trench coat nici nu se pune problema. Pantofi rosii am, dar tocul e de 12 centimetri si nu se pupa deloc cu dorinta mea de a bate strazile Parisului cam 10 ore pe zi.

Maine plec la Paris. Va fi cea mai “low budget” excursie pe care am facut-o in viata mea, atat in ceea ce priveste banii de cheltuiala, cat si in ceea ce priveste hainele pe care le iau cu mine. Si, culmea, asta nu ma ingrijoreaza deloc. Am sa invat sa fiu atenta la oamenii de pe strada, nu la mancarea din farfuria vreunui restaurant, am sa ma bucur de locuri ascunse, nu de muzee simandicoase. Nu e pe lista muzeul Luvru, turnul Eiffel sau catredrala Notre Dame (pe interior, cel putin). In schimb, as sta o zi intreaga in Place Pigalle, m-as plimba in alta zi de-a lungul Senei si pe Champs Elysees.

O sa mai am o ocupatie: Radu isi duce MySelf-ul la Paris, iar eu voi observa cum isi foloseste sarmul pentru a convinge pariziencele sa-i pozeze. In afara de asta, imi va fi ciuda ca el face poze faine cu Samsungul lui (S4 Zoom), lucru care mie n-o sa mi se intample vreodata cu Samsungul meu (S4 mini). Si nu cred ca e telefonul de vina.

Acestea fiind zise, mai vreau sa le multumesc colegelor mele ca ma lasa in romantismul meu si se ocupa de o tona si jumatate de treaba. C-asa-i dupa conferinta: o fi fost greu inainte, dar dupa – e munca, nu gluma.

Mai scriu de pe IP de Franta, ca nu se poate excursie fara laptop deloc. Iar la sfarsit, poate o sa fac un ghid despre cum sa vezi Parisul (unul dintre cele mai scumpe orase din lume) cu bani putini, dar cu mult entuziasm.

Foto: Radu Badoiu | PRbeta Conference 2014


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *