St. Patrick`s Day se sărbătorește cu Guinness și la Timișoara

harta Guinness Timișoara

harta Guinness Timișoara

Sâmbătă, 17 martie, se sărbătorește peste tot (bine, mai ales în Irlanda) St. Patrick`s Day. Tot sâmbătă, subsemnata sărbătorește prima zi liberă după multe zile și săptămâni consecutive de muncă fără pauză. Așa că facem dublă sărbătoare, Sfântu` Patrick și sfânta de mine jertfită pe altarul muncii, în pub crawling alături de Guinness. The Scotland Yard (de unde estimez că se va pleca cu greu, leguma numită porc e, practic, vedetă în locul ăla), Joy Pub, Pepper-Steak&Shake și Vineri 15 sunt locurile în care ne vom alia cu Guinness pentru o lume mai bună (se știe că orice lume e mai bună când o vezi printr-un pahar de bere).

Cine-i Patrick?

Protectorul spiritual al Irlandei, cunoscut și ca „Apostolul Irlandei”, că era misionar și episcop prin secolul 5 – a doua jumătate a secolului, aproximativ, încă nu s-a pus nimeni de acord când s-a născut el exact.

Nu era irlandez și nici Patrick nu-l chema. Numele lui era Maewyn Succat și s-a născut în Țara Galilor. Pagina de Wikipedia e aici, găsiți mai multe detalii. În principiu, îl sărbătorim pe 17 martie pentru că – lucru valabil pentru toți sfinții sărbătoriți în toată lumea – asta se presupune că e data morții lui. Practic, un pahar (două-cinci) de Guinness pentru omul care a dat naștere unora dintre cele mai tari legende legate de Irlanda.

Cine „ține” St. Patrick`s Day?

Ziua asta a devenit sărbătoare globală, prilej cu care se beau aproximativ 13 milioane de pahare de Guinness în peste 150 de țări. Sigur, orice motiv e bun pentru o bere, așa că ne folosim bucuroși de pretext să ne mai vedem față în față, nu doar pe rețelele sociale.

Așadar, purtați verde, beți bere neagră, și ziceți un „Slainte” din suflet pe 17 martie.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *