Chimie si magie in vie

Articol care face parte din seria pe care o dedic evenimentului Timisoara Brands Tour, organizat de PRbeta cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara.

Branduri participante: TimișoreanaCramele RecașArsenal ParkBC Timba TimișoaraREC Universitatea de Vest Timișoara, ACS Poli Timișoara.

Parteneri de mobilitate: Peugeot România.

Parteneri: PRbeta, AventuriaAsociaţia Timișoara Capitală Culturală EuropeanăPorche TimișoaraAmvest,Restaurant Belvedere.

Parteneri media: 24-FUNTion.

Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece

Vizita la Cramele Recas a devenit una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele. In afara de locul care pare ca nu e din aceasta lume, entuziasmul oamenilor intalniti acolo sau vinul de foarte buna caliate degustat, am avut parte de un moment pe care l-am trait doar eu impreuna cu un violonist venit sa ne faca pranzul mai tihnit. Dar despre asta, putin mai incolo.

Cramele Recas se intind pe 900 de hectare. A fost nevoie de o investitie puternica si de pasiunea lui Philip Cox (partenerul englez al cramelor) ca vinul de la Recas sa creasca din nou in calitate si sa devina una dintre cele mai premiate podgorii romanesti. Acelasi Philip Cox ne-a facut onoarea de a ne insoti la degustare, explicandu-ne cu mare bucurie despre fiecare vin pe care l-am avut in paharele frumos aliniate, vorbind in limba-i materna (dulce engleza britanica) atunci cand l-am rugat sa ne povesteasca despre multi-premiatul Sole de Recas. Sa nu mai vorbim de faptul ca au organizat, special pentru noi, prima degustare de vin spumant din ultimii 20 de ani.

Degustare vin spumant Cramele Recas

Colaborarea cu cei de la Cramele Recas (ca v-am zis ca va mai dau si date de culise) a fost fara cusur. Foarte deschisi catre online (iar asta i se datoreaza Alexandrei Holhos – multumim!), au fost de acord sa ne ofere o experenta completa, dar cu nimic diferita fata de orice alt vizitator al cramelor pentru ca e important ca si altii sa gaseasca acolo exact ceea ce am gasit noi. Intr-adevar, e o experienta unica, pentru ca ei sunt foarte pregatiti pentru a primi oaspeti: crama care functioneaza ca un depozit bancar pentru cei ce vor sa-si pastreze vinurile foarte vechi si scumpe, bucatarul de cinci stele care pregateste cate un meniu pentru fiecare grup care viziteaza locul, oenologii care ghideaza vizitatorii in degustarile de vinuri. Toate astea intr-un loc in care timpul se opreste.

Cramele Recas

Va spuneam mai devreme ca momentul meu de liniste a fost oferit de violonistul ce ne-a incantat pranzul. Venisem putin mai tarziu la masa, dupa ce-am fost afara sa vorbesc la telefon. (asta e si mai misto in locul in care se fac degustarile: nu e semnal la mobil. deloc) Am ajuns exact in momentul in care vioara canta muzica veche ruseasca. M-am asezat pe scaun, cu ochii in ochii violonistului si am ascultat, iar el a inceput sa imi cante doar mie: muzica veche romaneasca, romante, Chaplin. Si ma intreba, de fiecare data, daca stiu ce canta. Incuviintam, el canta mai departe si eu murmuram versurile. I-am multumit atunci, ii multumesc si acum ca mi-a dat acel moment de care aveam nevoie, dupa atata munca.

Violonist Cramele Recas

Daca va nimeriti sa treceti vreodata prin Recas (drumul dinspre Lugoj inspre Timisoara), veti gasi un indicator catre crame. Daca va veti putea rupe o ora din timpul pretios, mergeti pana acolo. Va garantez ca veti pleca macar cu o sticla de vin cumparata din magazinul de prezentare si va veti reincarca bateriile dupa doar 15 minute de odihna pe terasa din fata intrarii. Iar daca veti vrea o experienta completa (ceea ce va recomand din suflet), adunati-va prietenii si mergeti pana acolo pentru 4-5 ore. In mod sigur veti vedea vinul altfel, incepand cu acel moment.

Loc de odihna la Cramele Recas

Toate fotografiile sunt realizate de Dragos Asaftei.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *