Intamplare cu artisti de la FITS

Unul din spectacolele care mi-au placul tare mult la aceasta editie de FITS a fost IDMC Gospel Choir. 4 spectacole in 4 zile consecutive, in 4 dintre bisericile catolice din Sibiu, iar eu am vazut trei dintre aceste spectacole. Niciunul n-a semanat cu precedentul, am cantat si am dansat la fiecare de parca ar fi fost prima oara.

La spectacolul de vineri au ajuns si cativa membri scotieni ai trupei de cimpoaie pe care ii vazusem pe pietonala cu o zi inainte. Au mai ascultat cateva piese, dupa care s-a incheiat concertul. John, liderul corului de gospel, a mers la scotieni sa le stranga mana si sa le multumeasca pentru prezenta. I-am auzit vorbind: “Maine? O, ce frumos ar fi. Da!” Ma gandeam ca au vorbit sa se intalneasca la o poveste dupa ce-si termina recitalurile.

Aseara, sambata, la penultimul recital din festival (mai au si astazi, la cetatea din Cisnadioara), aproape de final se deschide usa bisericii si apar cimpoierii. Drepti, cu instrumentele in fata, zambind.

“Pentru recitalul de azi v-am pregatit o surpriza”, zice John la microfon. “O sa recunoasteti melodia si sper sa cantati cu noi.”

IDMC Gospel Choir

A fost “Amazing Grace”. Atat de frumos, atat de mult pe sufletul celor prezenti incat bucuria de la final era acompaniata de lacrimi in ochii tuturor, inclusiv in cei ai artistilor.

Si nu pot sa nu ma gandesc: daca biserica noastra ar fi asa o explozie de bucurie, m-as duce in fiecare saptamana la biserica.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *