Cu limba maro

Is satula de toate cacaturile din tara asta. Nimeni nu-i de vina. Banii de la buget s-au dus. Diateza reflexiva parca ii zice la asta. Nu au fost administrati prost, nu au fost facute cheltuieli aiurea, pur si simplu s-au dus. Nu mai sunt. Au demonstrat niste unii in Piata Revolutiei (nu zic, or fi fost indreptatiti oamenii sa strige ca nu vor sa le fie taiate salariile) si toate televiziunile au sarit sa capteze imagini cu “jos guvernul”, “huo base” and shit.

Nu-i iau apararea lui Basescu, din contra, a demonstrat de atatea ori ca nu stie sa fie presedinte. Il urasc pe Boc din tot sufletul, pentru ca io am mai mult curaj in fata superiorilor mei decat are el in fata lui Basescu. E o marioneta imputita si atat. Insa ma indoiesc sincer ca marioneta cealalta de Geoana ar fi facut altceva. Aceeasi concluzie o aveam, oricine ar fi venit sa ne conduca. Pentru ca groapa s-a sapat de mult, nu de acum cinci luni. Dar nimeni nu si-a permis sa imprumute niste coaie, sa mai puna pamant in groapa, ca veneau alegerile, cum sa dai afara 100.000 de bugetari? Plm, hai sa mai angajam, vedem noi ce cacat facem mai incolo.

Dar bai retarzi care stati degeaba prin primarii si alte institutii ale statului, care va plangeti ca vi se taie din salariu, vreau io sa va intreb acum, io unde dracu’ protestez? Cui ma duc io sa ma plang ca sefu’ a decis ca, pentru cateva luni, sa nu-mi mai plateasca salariul? Cui fut pumni in gura pentru asta? Unde ma duc sa plang ca am chirie de platit si ca mai trebe sa mananc si eu (chiar daca mai putin, ca no, tin la silueta…)? Ma duc sa urlu si sa ma jelui pe la guvern sau imi mai caut dracului ceva de facut, pana trece criza?

De cand ma stiu, am muncit 16 ore pe zi. De vreun an am lasat-o mai moale, ca vreau sa apuc sa cresc un copil macar pana face majoratul. De fiecare data cand a fost cazul, am tras de nebuna sa razbat, ca nu-mi baga nimeni in traista. Nu vad de ce de data asta ar fi ceva diferit. Dar io-s obisnuita cu munca, nu cu plimbat hartii dintr-un birou in altul si stat prin vacante in orasele infratite pe banii altora.

Mi-e sila de tot. Mi-e sila de Badea care arunca invective oricand, oricum, oricui. Mi-e si mai sila ca nimeni nu face nimic sa-l opreasca, ba mai are si o gramada de adepti. Adeptii aia demonstreaza ca, oricat ne-am stradui, tot astia ca el o sa iasa in fata. Cu cat esti mai nesimtit, cu atat esti mai adulat si mai votat. Ma si mir ca nu ni s-au maronit limbile de la atata lins in fund, secole de-a randul.

Ca asa ar trebui sa ne diferentiem ca natie: romanii is aia cu limba maro.


19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *