Place To Be

HiromiUnul dintre motivele de bucurie ale saptamanii viitoare e concertul lui Hiromi de la Sala Radio din Bucuresti. Imi doresc s-o revad pe scena inca de acum trei ani, cand am fost fermecata de pianul ei, la Garana. Atunci fusese in formula de trio cu grei ai jazzului mondial: Anthony Jackson la chitara bas si Simon Phillips. S-a scris istorie la Garana in acea seara, iar eu am fost acolo s-o vad cu ochii mei.

Hiromi e perfecta. E acel muzician care scrie muzica pentru mine, asta simt cand ii ascult compozitiile. Piesele ei incep incet, molcom, testand sunete si fraze, ca apoi sa creasca pana ajung o explozie muzicala pe care n-o pot opri sa-mi patrunda pana-n cel mai intunecat colt al creierului. E clasic, e jazz, e rock, e fusion, e un amestec organizat, menit sa aduca pace si neliniste.

Concertul e sold out de vreo doua saptamani deja (si nu e singurul organizat de Twin Arts la care se intampla), lucru care-mi spune ca romanii sunt mai mult decat pregatiti pentru nivelul urmator al jazzului. Sigur, poate ca e mai simplu sa umpli o sala in Bucuresti, dar stiu sigur ca si la Timisoara Hiromi ar fi cantat cu sala plina ochi. Muzica buna, artistii speciali, jazzul minunat – sunt motivele perfecte pentru a umple sali de spectacole.

Pentru mine, Bucuresti e “Place To Be” saptamana viitoare. Ascultati-o pe Hiromi, o sa va bucure dimineata de sambata, o sa va faca sa va uitati cu drag si mai mare la soarele de afara.

Foto


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *