Ploaia care apropie la TIFF 2014

Casa TIFFPloaia intotdeauna apropie oamenii. Am simtit-o acum cateva saptamani, la conferinta PRbeta din mai, o zic acum, la cea de-a 13-a editie a Festivalului International de Film Transilvania. In cinematografe nu ploua, dar am avut surpriza sa constat ca oamenii s-au mobilizat sa iasa din case si au luat cu asalt salile prezente in circuitul proiectiilor de filme.

Am regasit Clujul putin mohorat, fara forfota specifica TIFF-ului, fara oameni care stau pe banca sa studieze programul zilei, fara badge-uri fluturand in vant, dar cu oameni in locurile in care conteaza: Casa TIFF (cartierul general al festivalului), punctul de presa (transformat, acum, in loc de munca pentru jurnalistii acreditati) si, desigur, salile de cinema.

La Casa TIFF am zabovit aseara putin, la un pahar de rose si un superb concert al Teodorei Enache & Band. Curtea era plina, povestile erau in toi, dar cu glas coborat, sa nu deranjeze minunea de muzica ce se auzea de la scena. Pe Teodora Enache am auzit-o aseara pentru prima oara, dar zau ca mi-as dori mult s-o mai ascult. Jazz pur, curat, cu putin scat, blues, clasic, mi-a placut mult si vocea Teodorei si instrumentistii pe care-i avea in band.

Prima mea zi la TIFF 2014 a fost o seara plina de farmec. Oameni regasiti, atmosfera calda, in ciuda vremii de afara, energie buna, bucurie pentru ceea ce va urma. Din pacate, stau doar pana miercuri, insa anul acesta o sa vad cele mai multe filme. Si o sa povestesc despre ele putin altfel, sperand sa va conving sa vedeti mai multe filme de cinemateca si mai putine filme de box office.

Azi va fi o zi perfect de plina, care va incepe peste fix o ora cu o surpriza pe care mi-a facut-o Razvan Penescu de la Liternet: il voi vedea pe Gigi Caciuleanu la repetitii. Asa ca imi iau zborul spre Opera din Cluj cu mare entuziasm.

Foto: Radu Badoiu | TIFF 2014


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *