Protestele n-au legătură cu rezultatele alegerilor

protest Am tot auzit, de câteva zile încoace, cum cei care nu înțeleg de ce ieșim în stradă să protestăm spun „PSD a câștigat alegerile, de ce tot protestați? Asta e dorința celor care au votat!”

Sunt absolut de acord. Câștigătorul incontestabil al alegerilor din decembrie 2016 este PSD. Au câștigat cu un program de guvernare bine pus la punct pentru cei care nu înțeleg foarte clar cum e cu bugetul, creșterea PIB, creșterile de salarii pentru bugetari și alte cele. Au câștigat și cu mesaje, în general, pozitive, am mai zis că admir foarte tare campania pe care au făcut-o.

Ce nu înțelege nimeni (cu excepția celor care ies în stradă) este că niciunul dintre noi nu vrea să dea jos Guvernul sau să plece PSD de la putere. Nu. Să stea să conducă țara, așa cum au zis că o fac. Să dea toate legile alea pe care au zis că le dau, să ia toate măsurile pe care au zis că le iau. N-am nicio problemă cu Grindeanu, ba chiar aleg să-i acord încredere și să am răbdare să facă niște chestii bune pe care simt că le va face. Îmi place chiar și de Ministrul de Interne, mi se pare o femeie înfiptă, inteligentă, care știe foarte clar ce are de făcut.

Atunci ce caut în stradă?

Vreau să nu treacă legea amnistiei în forma în care este acum: făcută cu dedicație pentru dosarele pe rol ale oamenilor PSD-ului.

Vreau să nu treacă legea grațierii în forma în care este acum: fpcută cu dedicație pentru cei care ispășesc acum niște pedepse și care vor ieși liberi și fără să trebuiască să plătească prejudicii aduse statului.

Vreau să nu treacă de Camera Deputaților ordonața de urgență privind managerii de spitale. Asta pentru că mi-aș dori să avem spitale conduse de manageri adevărați în folosul pacienților și al celor care muncesc pe bune în ele.

Vreau să nu se numească directori de școli care au picat glorios examenele de management din urmă cu câteva săptămâni.

Vreau ca DNA să-și facă treaba în continuare, fără opreliști.

În programul de guvernare asumat de PSD nu scrie nicăieri că se va da o lege a aministiei și una a grațierii care îi va avantaja tot pe ei, cei dela putere. Vreau ca acest Guvern să facă lucruri în interesul românilor, nu în interesul personal al anumitor persoane importante din PSD. Nu alt Guvern, ci ăsta care s-a format în urmă cu două săptămâni.

Oare se va putea?

Foto: Cristian Vasile


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *