Matematica online-ului – ecomTIM 2012

De cand ma stiu am evitat matematica. Nu-mi plac cifrele, nu ma regasesc in a munci cu ele si totusi, timp de 12 ani, munca mea a presupus si ceva contabilitate primara (uneori, mult mai mult decat atat, vreo 8 ani am lucrat cu cifrele din contabilitate pana aproape de bilantul care trebuia facut de un contabil adevarat). In perioada liceului am suferit crunt la orele de mate, nu intelegeam de ce naiba trebuie sa invat integrale, ca doar de aia am ajuns la clasa de uman, sa nu fie nevoie sa fac asta.

Treaba asta cu blogging-ul e ceea ce mi se potriveste cu adevarat. Incerc sa deslusesc tainele cuvintelor, sa le asez in fraze si sa scriu lucruri care ma fac pe mine sa ma simt bine. Totusi, online-ul romanesc, care imi e foarte drag, mai are si o alta componenta pe care eu nu o inteleg neaparat extrem de bine, dar care e mai mult decat necesara, asa cum a fost si matematica din liceu (chiar daca eu, la vremea aia, nu-i intelegeam rostul): comertul online, ceea ce ii face pe oameni sa-si salveze din timpul lor cumparand de pe internet cam tot ceea ce le pofteste inimioara.

Ca treaba asta e intr-o crestere fulminanta, stie toata lumea. Sunt tot mai multe magazine care apar in spatiul virtual si tot mai multi antreprenori care prefera aceasta solutie in dauna unui magazin IRL, care ar presupune infinit mai multe cheltuieli decat cel virtual. Iar pentru cei care vor sa isi optimizeze business-ul, exista o singura conferinta care poate sa le faca lumina in privinta asta: ecomTIM, editia a 2-a, 8-9 februarie 2012, Hotel Timisoara.

Conferinta nu e doar pentru antreprenori, e si pentru cei ca mine care inca nu cumpara de pe internet atat cat si-ar dori, poate, din varii motive: simt ca datele nu le sunt securizate corespunzator, daca isi cumpara haine se tem ca si-au luat o marime nepotrivita, ar vrea sa tina intai obiectul in mana si apoi sa-l cumpere si asa mai departe. Pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre ce se intampla in domeniul asta, ecomTIM e conferinta cea mai buna.

Eu o sa fiu acolo, desigur, si vreau sa iau cu mine pe unul dintre voi, asa ca va ofer o invitatie pentru prima zi a conferintei, pe data de 8 februarie, daca imi spuneti de ce ati vrea sa fiti in sala la ecomTIM, ce anume v-ar interesa mai mult din prezentarile speakerilor (programul il gasiti aici). Comentariile sunt asteptate pana pe 24 ianuarie. Eu va zic doar ca Google, Metro si VISA se vor afla printre speakeri, deci e de venit.

Alex, Ovi (care e si bloggerul oficial al evenimentului) si Refresh mai ofera invitatii, asa ca daca nu aveti noroc aici, poate aveti noroc la ei. Biletele pot fi cumparate de aici, costa 250 de lei si 80 de lei pentru studenti.


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *